تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار

امروزه عسل خواص بسیاری دارد و خواص درمانی عسل هم در طب سنتی و هم برای پزشکان ثابت شده است، مقالاتی که در مجموعه آهوتا منتشر شده است خواص درمانی فوق العاده عسل ها در آنها  ذکر شده است، در این مقاله از آهوتا هم به خواص درمانی و تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار می پردازیم.

ویدیو تاثیر عسل بر نوتروپنی تب دار

[jwp-video n=”1″]

نوتروپنی چیست؟

نوتروپنی (به انگلیسی: Neutropenia)، یک نارسایی ایمنی ناشی از نقص نوتروفیل است. تعداد نوتروفیل کمتر از ۲۰۰۰ در میلی مترمکعب غیرطبیعی است، که در نتیجه کاهش تولید نوتروفیل یا افزایش تخریب این سلول‌ها ظاهر می‌شود. خطر عفونت با طول مدت زمان ابتلا به نوتروپنی افزایش پیدا می‌کند، حتی اگر نوتروپنی ملایم باشد. به‌طور معکوس نیز در نوتروپنی شدید اگر طول مدت زمان آن زیاد نباشد، عفونتی ایجاد نمی‌شود، مثل آنچه بعد از شیمی درمانی ایجاد می‌شود.

عسل

عسل تأثیرات مختلفی بر روی بدن انسان دارد و این امر وابستگی به نوع مصرف شما دارد. امروزه از عسل برای درمان سرفه، تقویت حافظه، درمان زخم‌ها، از بین بردن باکتری‌های ثابت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها و درمان درماتیت صبوره و شوره استفاده می‌شود. عسل ناراحتی‌های گلو و سینه را التیام می‌بخشد. یکی از مهم‌ترین خاصیت های درمانی عسل کمک آن به جذب بهتر دارو یا غذایی است که به اتفاق با عسل مصرف می‌شود به نظر می‌رسد این حقیقت، عامل اصلی  عسل به عنوان عضو جدایی  ناپذیر بیشتر داروهای ترکیبی طب سنتی از آن گونه نسخه‌های بو علی سینا در کتاب گرانقدر قانون است.

تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار
عسل و نوتروپنی تب دار

 آزمایشات تاثیر عسل بر نوتروپنی تب دار

« تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد» عنوان آزمایش پزشکی است که در مارس ۲۰۱۱ آغاز شد و در سپتامبر ۲۰۱۴ به پایان رسید. این آزمایش در بیمارستان کودکان دانشگاه عین شمس قاهره انجام شد که یک تحقیق تصادفی متقاطع بود. پیش از آن، هیچ گونه مطالعه مشابهی در این زمینه انجام نشده بود. در این تحقیق ۴۰ شرکت‌کننده حضور داشتند که همگی کودکان ۲ تا ۱۰ سال مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL) بودند. این کودکان با توجه به دستورالعمل تعدیل شده ۱۹۹۱ برای استاندارد ریسک ALL و بر اساس درمان مراقبتی درمان شدند. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات ۱۲ هفته مصرف عسل بر کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL) بخصوص با توجه به وقوع حمله‌های نوتروپنی تب‌دار بود.

شرکت‌کننده‌ها بصورت تصادفی به دو گروه («مداوا تا کنترل» و «کنترل تا مداوا») تقسیم شدند. در طول مدت آزمایش، به یک گروه دوز ۲ میلی‌لیتر (۵/۲ گرم) عسل به ازای هر کیلو وزن بدن و هر دوز بصورت دو بار در روز داده شد. عسل استفاده شده، عسل شبدی مصری بود که درون آب حل شده بود و کودکان آن را مصرف می‌کردند.

[wpipa id=”2991″]

نتایج آزمایشات

نتایج آزمایش در مورد تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار، کاهش چشمگیر دفعات حمله‌های نوتروپنی تب‌دار و طول مدت بستری در بیمارستان را نشان دادند. از این گذشته، در سطوح هموگلوبین و مقدار قطعی نوتروفیل مشاهده شده و پلاکت خون نیز کاهش داشت. این آزمایش بالینی کوچک نشان می‌دهد که مصرف عسل ممکن است اثرات مثبتی بر نوتروپنی تب‌دار و مولفه‌های هماتولوژیک کودکان مبتلا به ALL داشته باشد.

این آزمایش اخیراً توسط وب سایت ClinicalTrials.gov منتشر شد، اگرچه هیچ نتیجه‌ای درباره این مقاله در این سایت بارگزاری نشده است. به احتمال زیاد، همچنان مشکلاتی درباره اینکه «این تحقیق ممکن است دارای الزامات قانونی فدرال ایالات متحده جهت تأیید نتایج آن» نباشد.

تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار
تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار

تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار

نوتروپنی تب‌دار یکی از رایج‌ترین و جدی‌ترین عوارض جانبی شیمی‌درمانی است. درمان این عارضه بوسیله سایر داروهای ترکیبی شیمیایی، پرهزینه بوده و ممکن است به بروز سایر عوارض جانبی منجر شود. از طرف دیگر، عسل ماده‌ای طبیعی و بدون عوارض جانبی است که طعمی دلچسب داشته و مقرون‌ به صرفه نیز می‌باشد. این آزمایش بوسیله عسل شبدر انجام شد، اما بیماران دیگر، از عسل معروف LifeMel استفاده می‌کنند. اما به نظر می‌رسد که تنها استفاده از هر نوع عسل، برای انسان مفید باشد، به شرطی که عسل خام و اورگانیک باشد، زیرا این دو عامل بسیار حائز اهمیت هستند. اگرچه بسیاری از پزشکان امروزی به عسل تنها به عنوان یک غذای شیرین نگاه می‌کنند، اما همواره نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.

نظر شما در مورد خواص درمانی عسل و تاثیر عسل بر نوتروپنی تب دار چیست؟ نظر خود را در قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید.

healthywithhoney

خرید عسل

1 دیدگاه برای “تاثیر عسل بر نوتروپنی تب‌ دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *