بره موم یک داروی طبیعی برای کنترل و درمان آسم است

آیا درباره درمان آسم با بره موم اطلاع دارید؟ برم موم (پروپولیس) یک داروی طبیعی بسیار موثر برای کنترل و درمان آسم است. محققان همچنین تأثیر آن بر بیماری مزمن انسدادی ریه و سرطان ریه اثبات کرده بودند، اما محققان اخیراً ثابت کردند که این ماده برای افراد مبتلا به آسم نیز مناسب است.

ویدئو بره موم یک داروی طبیعی برای کنترل و درمان آسم

[jwp-video n=”1″]

بره موم چیست؟

بره موم یکی دیگر از شگفتی های دارویی کندوی زنبور عسل می باشد. تحقیقات نشان می دهد که بره موم ضد عفونی کننده، آنتی باکتریال، ضد قارچ و حتی ضد ویروس است. بره موم موم یکی از نخستین عامل محافظتی طبیعی است . عملکردهای بسیار قوی دارد و بدون از بین بردن باکتری های مفیدی که بدن نیاز دارد علیه باکتری های مضر عمل می کند.

آسم یک بیماری مزمن است که مجراهای هوایی را تحت تأثیر قرار می‌ دهد که هوا را از ناحیه بینی و دهان به ریه ‌ها و بالعکس منتقل می ‌کنند. زمانی که فردی مبتلا به آسم باشد، تنفس برای او دشوار می ‌شود و احساس خفگی و گرفتگی راه تنفسی خود می ‌‌کند.

آخرین برآورد جهانی آسم نشان می ‌دهد که در حدود ۳۳۴ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند. اگر شما یکی از آن ‌ها هستید و یا مشکلات تنفسی دارید، بره موم (propolis) به عنوان یک درمان جایگزین در مطالعات نشان داده می ‌شود.

دلایل بروز آسم

درمان آسم با بره موم

دلایل بروز آسم و علائم آن

هیچکس بطور دقیق نمی ‌داند که دلیل بروز آسم چیست، احتمالاً به این دلیل که ممکن است تحت شرایط مختلف و به دلایل مختلف از جمله آلرژی، آلودگی هوا، عفونت ‌های تنفسی، احساسات، شرایط بد آب و هوایی، سولفیت‌ های موجود در مواد غذایی و به عنوان عوارض جانبی داروهای مشخص رخ دهد. علائم رایج آسم عبارتند از سرفه، خستگی، تنفس ‌های کوتاه و احساس فشار در ناحیه قفسه سینه.

[wpipa id=”3196″]

درمان آسم با بره موم

طب سنتی ما می‌گوید که بره موم برای کل سیستم تنفسی و نیز برای سیستم گوارشی ما مفید است. زمانیکه بحث درباره آسم باشد، بره موم به عنوان محصولی قابل اطمیینان جهت التیام علائم شناخته می‌ شود. اما این ادعاها تا چه حد صحت دارند و علم درباره آن چه نظری دارد؟ به نظر می ‌رسد که دانشمندان تلاش خود را در این زمینه انجام داده و این ادعاها را از طریق تحقیقات علمی بسیار دقیق خود بررسی نموده ‌اند.

عصاره بره موم شدیداً مورد مطالعه قرار گرفته و اثبات شد که برای کنترل و درمان آسم مفید است. چندین تحقیق در این زمینه وجود دارند که نه تنها بر روی مدل ‌های حیوانی انجام شده‌ اند، بلکه آزمایشات بالینی نیز وجود دارند که پتانسیل این ماده در درمان آسم در انسان‌ها را نشان می دهند.

تحقیقات درباره کنترل و درمان آسم با بره موم

تحقیقی با عنوان «تحقیق بالینی فارماکولوژیکی اثرات مفید بالقوه یک فرآورده غذایی حاوی بره موم به عنوان داروی کمکی در بیماران مبتلا به آسم» در سال ۲۰۰۳ توسط خیال ام.تی. و همکارانش از دپارتمان دارو و سم‌ شناسی دانشگاه قاهره در مصر انجام شد که اثرات عصاره محلول در آب بره موم مورد بررسی قرار گرفت که به صورت نوعی فرآورده غذایی مغذی مصرف شد و طی یک تحقیق بالینی تطبیقی به موازات تهیه دارونما، به عنوان داروی کمکی بصورت روزانه و به مدت ۲ ماه به بیماران مبتلا به آسم خفیف تا متوسط داده شد.

این بیماران از قبل تحت درمان تئوفیلین خوراکی به عنوان درمان کنترلی بودند، هیچ یک مصرف خوراکی یا تنفسی کورتیکوستروئید یا درمان ‌های دارویی ضروری همزمان نداشتند و همگی از طبقه متوسط جامعه بوده و به مدت ۲ تا ۵ سال از آسم رنج می ‌بردند.

دو گروه وجود داشتند؛ یکی از آن‌ ها از ۲۴ بیماری تشکیل می ‌شد که دارونما دریافت می ‌کردند و یکی از آن ‌ها روند تحقیقات را ترک کرد، گروه دوم ۲۲ بیماری بودند که عصاره بره موم دریافت می ‌کردند. محدوده سنی بیماران ۱۹ تا ۵۲ سال بود که ۳۶ نفر مرد و ۱۰ نفر زن در بین آن‌ها حضور داشتند.

محققان دفعات حملات شبانه را بصورت هفتگی ثبت کرده، عملکرد تنفسی آن ‌ها را در آغاز آزمایش، یک ماه بعد و در انتهای آزمایش تست کردند.

تحلیل نتایج از انتهای این پژوهش بالینی مشخص نمود که بیمارانی که بره موم مصرف می‌ کردند، کاهش قابل توجهی در میزان وقوع و شدت حملات شبانه (تغییر از میانگین ۵/۲ حمله به ۱ حمله در هفته) و پیشرفت عملکرد تنفسی خود (۱۹٪ افزایش سریع در FVC، افزایش ۵/۲۹ درصدی در FEV1، افزایش ۳۰ درصدی از نرخ اوج جریان تنفسی (PEFR) و ۴۱٪ افزایش در نرخ جریان تنفس تند بین ۲۵ تا ۷۵ درصد ظرفیت حیاتی) از خود نشان دادند.

درمان آسم با بره موم

تحقیقات درباره درمان آسم با بره موم

نتیجه‌گیری تحقیق

«یافته ‌ها نشان می ‌دهند که عصاره محلول در آب بره موم آزمایش شده، بطور بالقوه به عنوان یک عنوان درمان کمکی در بیماران مبتلا به آسم موثر است. مزایای استفاده از این ماده ممکن است با وجود عصاره اسید کافئیک و سایر اجزاء فعال آن ارتباط داشته باشد.»

مقاله «کافئیک اسید فنتیل استر بوسیله تنظیم ریزمحیط‌ های مسیر تنفسی از طریق مجرای MAPK/Akt حساس به ROS، آسم را کاهش می‌ دهد» که در سال ۲۰۱۶ توسط ما وای. و همکارانش از دپارتمان داروهای تنفسی، اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نانجینگ، اثرات CAPE بر سیستم تنفسی موش ‌ها را اثبات کرد.

CAFE به معنی کافئیک اسید فنتیل استر است و یک ترکیب آنتی اکسیدانی فعال بدست آمده از بره موم می ‌باشد. تحقیقات اخیر، اثرات مفید آن بر اختلالات مختلف دستگاه تنفسی، ‌از جمله بیماری مزمن انسدادی ریه و سرطان ریه را نشان داده ‌اند. اکنون محققان چینی اثرات آن بر روی آسم را بررسی کرده ‌اند. این مطالعه بر روی موش ‌های آزمایشگاهی انجام شد و نتایج نشان دادن که CAPE عاملی قوی در کنترل آسم است.

پس از درمان، CAPE حساسیت بالای مجاری تنفسی را کاهش داده، تراوش گسترده سلول‌ های التهمحلول در آب را کاهش داد و از هیپرپلازی سلول ‌های ستونی (جام‌ساخته) و رسوب ‌گذاری کلاژن و فیبروز (تصلب بافت ‌ها) جلوگیری نمود.

این اتفاق چگونه رخ داد؟

دانشمندان می ‌گویند: «CAPE بطور قابل توجهی ترشح ائوتاکسین-۱، جاذب شیمیایی مونوسیت پروتئین-۱، IL-8 و کشش سطحی درون مولکولی-۱ را محدود کرده و بطور قابل توجهی از تکثیر ASMCها جلوگیری کرد. مشخص شده که این اثرات با کاهش سطح گونه ‌های اکسیدان فعال (ROS) همراه هستند. فسفوریلاسیون Akt و پروتئین کیناز فعال شده بوسیله میتوژن (MAPK) ناشی از افزایش ROS، بطور چشمگیری توسط CAPE کاهش یافت که به نقش علامت ‌دهی ROS-MAPK/Akt در جهت تضعیف آسم اشاره دارد.»

نتیجه ‌گیری این تحقیق این است که CAPE، التهاب مجرای تنفسی را کاهش داده و از طریق متعادل‌ سازی ریز محیط‌ های مجرای تنفسی، نشانه ‌های آسم مزمن را تغییر می ‌دهد.

مولفه CAPE توسط Jung WK و همکارانش از دانشکده پزشکی دانشگاه اینجه کره جنوبی نیز مورد بررسی قرار گرفت. آن‌ها در تحقیق سال ۲۰۰۸ خود با عنوان «کافئیک اسید فنتیل استر، التهاب مجاری تنفسی و حساسیت بالا را در مدل موشی آسم ناشی از اووالبومین کاهش می ‌دهد» نشان دادند که درمان بوسیله CAPE، به دفع چشمگیر واکنش ‌های آسمی مشخص منجر شد.

نتیجه ‌گیری آن‌ ها این بود که این یافته‌ ها نشان می‌ دهند که فشار اکسیدی ممکن است در بیماری ‌زایی آسم برونشیتی نقش بسزایی داشته باشد و CAPE می ‌تواند به عنوان یک درمان جانبی برای درمان آسم برونشیتی، مفید واقع شود.

 

خرید بره موم

قرص بره موم

تحقیق دیگری که توسط العیدی و همکارانش از دانشگاه منصوره مصر در سال ۲۰۱۵ انجام شد، اثرات عسل، ژل رویال و بره موم بر آسم ناشی از کونالبومین در موش ‌ها را نشان داد. از میان تمام این سه فرآورده زنبور، تنها بره موم (محلول در آب و عصاره اتانولی)، پس از درمان با ۳۰ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن، اثرات بهبود دهندگی قابل توجهی در برابر آسم از خود نشان داد. محققان می ‌گویند این اثرات را می ‌توان بوسیله فلاوونوئیدها و فنولیک‌ های موجود در بره موم که دارای اثرات آنتی‌ اکسیدانی هستند توجیه نمود.

تحقیق دیگری در سال ۲۰۰۶ با عنوان «عصاره ‌های بره موم، فعالیت تنظیمی دستگاه ایمنی بدن را در یک مدل حیوانی التهاب مجرای تنفسی ناشی از OVA از خود نشان می ‌دهند» که توسط Sy LB و همکارانش در بیمارستان کاردینال تیِن در تایوان انجام شد، اثر عصاره آب بره موم بر مدل حیوانی آسم ناشی از اووالبومین را بررسی می‌ کند. در این تحقیق، عصاره‌ های آبی بره موم با دوز پایین (۶۵ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن) و دوز بالا (۳۲۵ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن) به موش ‌ها داده شد. نتایج نشان دادند که عصاره‌ های بره موم می ‌تواند عامل درمانی بالقوه جدیدی برای آسم باشد.

همچنین بره موم به عنوان ماده ‌ای شناخته می ‌شود که کامفرول، که نوعی فلاوونوئید یافت شده در بسیاری از گیاهان خوراکی نظیر چای، کلم بروکلی، کلم، کلم پیچ، لوبیا، کاسنی، گوجه فرنگی، توت فرنگی و انگور و گیاهان یا محصولات گیاهی متداول در طب سنتی نظیر جینکو، گونه دم اسب، گونه نمدار، گزروغنی، تلخ بیان ژاپنی و بره موم است را مهار می ‌کند.

این ترکیب دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است که بوسیله بیماری‌ های متعدد از قبیل التهاب مغزی-نخاعی (انسفالومیلیت)، دیابت، آسم و سرطان ‌زایی ایجاد می ‌شوند.

مشخص نیست که چرا در حالی که تحقیقات متعددی در مورد درمان آسم با بره موم وجود دارند، طب سنتی ما به تحقیق بیشتر درباره آن نمی ‌پردازد.

سایر درمان ‌های مکمل جهت درمان آسم

هموپاتی، شیوه‌ های تنفس، روش تنفس بوتیکو، روش پاپوورث، یوگا، هیپنوتیزم درمانی، تفکر درمانی، طب سوزنی، اتاق نمک و لوله نمک، مکمل ‌های رژیمی (مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، منیزیم و اسیدهای چرب امگا۳) و داروهای گیاهی.

طبق گفته ‌های دکتر سیرکوز، مصرف بی‌ کربنات سدیم به همراه لیمو (که این ماده را به CO۲ تبدیل می‌ کند) نوعی روش درمانی شگفت ‌انگیز و بنیادی است که باعث آرامش رگ ‌های خونی شده، التهاب را کاهش می ‌دهد و از طریق تنظیم pH اعصاب را آرام می ‌کند.

درمان آسم

درمان آسم با بره موم

با مدیریت غم و ناراحتی خود، ابتدا روح خود را درمان کنید!

تا اینجا درباره درمان آسم با بره موم سخن گفتیم اما شما هرگز نمی ‌توانید بدون یک ذهن سالم، جسم سالم داشته باشید. همه عرف ‌ها یا سنت‌ ها در دنیا این اصل را تأیید می‌ کنند. ریه‌ ها با غم و اندوه ما ارتباط دارند. در اینجا چندین روش برای مدیریت غم و اندوه به شما ارائه می‌ شود:

۱. به خودتان توجه کنید و از لحظات ناراحتی خود آگاه باشید.

۲. سعی کنید علت این ناراحتی ‌ها را بیابید.

۳. بپذیرید که هر اتفاقی برایتان افتاد، نمی ‌توانید به عقب بازگردید و در این صورت غم و اندوه کاملاً بی ‌فایده خواهد بود.

۴. از قضاوت در مورد خود و دیگران خودداری کنید. اتفاقاتی که پیرامون ما می ‌افتند، در اختیار ما نیست.

به محض اینکه شما وارد مسیر غم و اندوه شوید، حتی خودتان هم دلتان نمی ‌خواهد که از آن حالت خارج شوید. رها شدن از غم و اندوه، نیازمند انرژی و قدرت اراده بسیار زیادی است، اما غیرممکن نیست.

۵. اندوه خود را بروز دهید و سپس آن را رها کنید. در افکار خود کنکاش کنید و سعی کنید کارهای متفاوتی انجام دهید. امروزه ابزارهای بسیار زیادی وجود دارند که می ‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند: موسیقی، مدیتیشن، ورزش، یک سرگرمی جدید، سرگرم شدن با یک حیوان خانگی، نمایش‌ های کمدی، کنسرت ‌های موسیقی و غیره. مراقب خود باشید و از موارد راحت‌ طلبانه نظیر سیگار، سرگرم شدن با غذا، تماشای تلویزیون، تنبلی و تأسف خوردن به حال خود دوری کنید.

غم و اندوه در کودکان

آسم و بیماری‌ های ریوی برای کودکان نیز اتفاق می ‌افتند، اما این کودکان ناراحت یا افسرده نیستند. به عقیده ان.لازاروف، پزشک روسی، کودکان تمام حالات و کردار مادر خود را جذب می ‌کنند. اگر یک مادر برای مدتی طولانی غمگین باشد، این حالت او بر سلامت فرزندش تأثیرگذار خواهد بود.

نظر شما درباره کنترل و درمان آسم با بره موم چیست؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

خرید بره موم

دیدگاهی در مورد “بره موم یک داروی طبیعی برای کنترل و درمان آسم است

  1. سعپيده جنگانى گفت:

    سلام
    من یک خانم هـستم الان حدود یک ماه که آسم گرفتم
    وخیلى اذیتم من دیشب یک شخصى به من این ایده رو داد ولى توى سلیت پیداش نمى کردم !اگر مى شه بیشتر توضیع بدید که بااین روش خوب شدید؟

    1. امير موسوي گفت:

      سلام، شما با این روش درمان شدین؟

  2. احمد گفت:

    سلام وقت شما بخیر.این تحقیقات که صورت گرفته میشه اصل مقالاتشم داخل سایت گذاشته بشه تا کسیکه خواست در زمینه مصرف مکمل بره موم کار پژوهشی انجام میده بتونه از این مقالات استفاده کنه. اگ میشه اصل همین مقالات رو به جیمیل من بفرستین چون میخوام در زمینه بره موم کار پژوهشی دانشگاهی انجام بدم.

    1. براتی گفت:

      سلام
      وقت بخیر
      اکثر مقالات منبع دارند و در قسمت انتهای مطلب مشخص شده است.

  3. شکیبائی گفت:

    خیلی رضایت بخش و قانع کننده نبود و فقط اطلاعات عمومی را مطرح نمود و به شیوه و مقدار استفاده از بره موم در روز اشاره ای نشد.

    1. براتی گفت:

      سلام و درود
      شیوه و مقدار مصرف برای هر فرد متفاوت است.
      برای اطلاع دقیق میتوانید با شماره های ذکر شده در سایت تماس بگیرید.

  4. بیستون گفت:

    عالییییییییییییییییی

    1. براتی گفت:

      خوشحالیم که این مقاله مورد رضایت تان قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟