مضرات گرده گل که باید بدانید!

مضرات گرده گل ممکن است برای افرادی که دچار حساسیت به محصولات زنبورعسل هستند خطرناک باشد. در این مقاله به بررسی عوارض جانبی گرده گل که ممکن است برای برخی از افراد اتفاق بیفتد اشاره کنیم. گرده گل برای افراد معمولی هیچ گونه حساسیتی تولید نمی کند، ولی افراد دارای آلرژیک، نسبت به گرده و ترکیبات جانبی آن حساسیت دارند.

حساسیت به گرده نظیر تب یونجه، معمولا هنگامی رخ می دهد که ریزدانه های گرده در هوا پخش شده باشند؛ مصرف گرده به صورت خوراکی حساسیت چندانی تولید نمی کند و حساسیت زایی آن مشابه سایر غذاها است. یکی از مواردی که به عسل و گرده از راه خوراکی حساسیت داشت، خانم 34 ساله ای در اسپانیا بود که در این فرد واکنش آنافیلاکتیک شدیدی با تغذیه از گرده زنبورعسل مشاهده شد. براساس تحقیقی در سال 2008 در روسیه، میزان آلرژی تغذیه ای روی 891 انسان معمولی (بدون آلرژی)، حدود 1/45 درصد گزارش شد.

مضرات گرده گل

بررسی گرده گل

گرده گل که به آن دانه های گرده نیز گفته می شود و معمولاً توسط زنبورهای عسل به کندو منتقل می شود و این دانه ها از نظر شکل و رنگ متفاوتند و فواید زیادی دارند؛ زیرا حاوی عناصر غذایی بسیاری هستند. همچنین دانه های گرده حاوی 30٪ کربوهیدرات قابل هضم، 26٪ قند، 23٪ پروتئین، 5٪ چربی، 2٪ فلاونوئید و 1.6٪ مواد معدنی مانند؛ کلسیم، فسفر، سدیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، مس، روی، سلنیوم و سیلیسیم و 0.6٪ ویتامین، به ویژه ویتامین های A ،E ،D و B می باشد.

درست است که گرده دارای خواص زیادی برای شما می باشد اما باید به این نکته دقت کنید که مصرف زیاد آن در افراد مشکلاتی ایجاد می کند و حتی دوز کم آن هم در افرادی که دچار حساسیت هستند آسیب های زیادی وارد می کند. درباره مضرات گرده گل میتوان گفت گاهی اوقات ممکن است آسیب های به برخی افراد وارد شود. آلرژی، که رایج ترین آسیب است و علائم زیادی ایجاد می کند.

مانند خارش، تورم یا تنگی نفس و هنگامی که این علائم ظاهر شد، باید مصرف گرده گل را متوقف کنید و بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید. بنابراین هنگام استفاده از برخی داروها یا مکمل های گیاهی، باید قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.

حدود 10 تا 25% از افراد جامعه، به تب یونجه یا سایر حساسیت های مرتبط با ریز گرده های گیاهان مبتلا هستند. گزارش هایی از حساسیت تغذیه ای افراد به گرده های گیاهان خانواده “کمپوزیته” وجود دارد. از همین رو افرادی که به هر نوعی نسبت به ریز گرده های گیاهی حساسیت دارند نظیر مبتلایان به آسم یا تب یونجه بهتر است از مصرف گرده نیز خودداری نمایند. البته از گرده زنبورعسل برای حسایت زدایی افراد آلرژیک نظیر افراد مبتلا به تب یونجه نیز استفاده می شود.

ترکیبات سمی و محتویات آلوده در گرده

در گرده چند گونه گیاهی شامل

  • E. plantagineum
  • Echium vulgare
  • Senecio
  • S. ovatus
  • Eupatorium cannabinum

ترکیبات پیرولیزیدین آلکالوئید گزارش شده است که برای کبد سمی می باشد.با توجه به مضرات گرده گل این نوع گیاهان در مرکز و شمال اروپا، این نوع از گرده ها توسط زنبورعسل جمع آوری نمی شود ولی در جنوب اروپا، از دو نوع گونه جنس Echium توسط زنبورعسل، گرده بسیاری جمع آوری می شود. در سال 2010 کمپ و همکاران اثر آلکالوئید پیرولیزیدین را بر روی انسان بررسی کردند. این میزان در گرده جنس های

  • Echium
  • Senecio
  • Eupatorium
  • Phalaenopsis

بین 0/8 تا 14 گرم بر میلی گرم متغیر بود. گرده های جمع آوری شده و آماده مصرف باید بطور کامل از نظر باقیمانده سموم و آلودگی ها و همچنین از نظر خلوص مورد آزمایش قرار گیرند.

دوز مصرف گرده گل

مقدار مناسب مصرف گرده گل

برای دریافت حداکثر خواص بیولوژیکی گرده، مصرف گرده تازه یا فریز شده و نان گرده، بهترین گزینه است. ارزش گرده و تعیین قیمت آن بدلیل خواص بسیار زیاد این محصول زنبورعسل می باشد. بطوریکه مصرف دو قاشق چایخوری (10 گرم) گرده، می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند.

برای پیشگیری و افزایش سلامتی افراد بخصوص در زمستان، مصرف روزانه 10 تا 20 گرم گرده زنبورعسل به مدت سه ماه، توصیه می شود. برای مصارف زنبوردرمانی (با هدف درمانی بیماری خاص) مصرف 20 تا 50 گرم گرده زنبورعسل، 3 مرتبه در روز، یک تا 2 ساعت قبل از وعده های غذایی توصیه شده است.

برای هضم راحت تر گرده، آن را تمام شب در آب بخیسانید. جویدن یا آسیاب کردن گرده قبل از مصرف، عمل هضم این محصول را بهبود می بخشد. برای تصحیح طعم تلخ گرده، می توان آن را بر اساس وزن، به نسبت 1 به 1 با عسل مخلوط کرد. وزن تقریبی هر یک از معیارهای مصرفی گرده به این صورت است:

  • قاشق چایخوری: 6 گرم
  • قاشق غذاخوری: 9 گرم
  • قاشق سوپخوری: 12 گرم

نتیجه گیری کلی:

گرده زنبورعسل؛ یک غذای کاربردی

بر اساس استانداردهای اروپایی، یک غذای کامل باید موارد زیر را تامین کند.

عملکرد فیزیکی و فیتنس (توانایی بدن)

همانطور که ذکر شد، مصرف طولانی مدت گرده به اشکال مختلف نظیر گرده خرد شده یا عصاره، در ورزشکاران و افراد سالخورده، موجب افزایش توانایی فیزیکی و عملکردهای بدنی می شود.

سلامتی برای کبد، سیستم گوارش و هضم آسان

مصرف گرده می تواند به سیستم گوارشی و هضم غذا کمک کرده و باعث افزایش سلامتی کبد می شود.

ممکن است در صورت مصرف زیاد گرده گل آسیب هایی روی بدن فرد اتفاق بیفتد.

گرده گل علی رغم اهمیت و فواید درمانی بسیار، اگر بیش از حد مجاز مصرف شود، آسیب زیادی به همراه دارد و از جمله برجسته ترین آسیب ها، احساس حالت تهوع و استفراغ در نتیجه عدم پذیرش طعم آن است، به ویژه در دوره صبح و برای خلاص شدن از این مشکل ترجیح داده می شود آن را با ماده دیگری مخلوط کنید.

از جمله آسیب های آن احساس سنگینی در معده، احساس مقداری درد در اثر استفاده اشتباه و خوب نجویدن است. بنابراین گرده گل باعث استرس در معده در طی فرآیند هضم می شود و برای خلاص شدن از این مشکل باید قبل از بلعیدن خوب جویده شود یا آسیاب نمایید. همچنین می تواند منجر به برخی اختلالات روده شود. مانند: اسهال و این اختلالات با استفاده مکرر از بین می روند، علاوه بر این، دانه های گرده برای برخی باعث آلرژی و تنگی نفس می شود.

  • در برخی موارد افراد تحت تأثیر گرده قرار گرفته و باعث آنافیلاکسی می شوند. تنگی نفس، به ویژه در زنان باردار و کودکان رخ می دهد.
  • عفونت با اختلالات روده ای مانند اسهال مکرر.
  • تسریع شدن ضربان قلب.
  • برخی موارد ممکن است دچار حملات قلبی شوند.
  • خارش بیش از حد، تورم و نفخ، سرگیجه مداوم، سبکی سر و مشکل تنفس.

هشدار برای مصرف گرده گرده گل

مضرات گرده گل

با وجود فواید گرده گل، می توانیم در مورد گرده گل نیز در این زمینه هشدار دهیم، زیرا ممکن است گرده گل برای برخی از گروه های سنی و برخی از افراد خطرناک باشد ، بنابراین آن گروه ها کدامند؟

مضرات گرده گل برای کودکان

گرده گل برای کودکان نیز مناسب است اما با این وجود باید تحت نظر پزشک باشد؛ زیرا برخی از کودکان به آن آلرژی دارند واکنش به گرده
عوارض جانبی آنها را افزایش می دهد؛ زیرا آنها از مشکلاتی مانند تنگی نفس، کهیر، نفخ، شوک آلرژیک و سایر موارد رنج می برند.

آسیب گرده برای افراد مبتلا به رینیت آلرژیک

این یکی از مهمترین مواردی است که باید از آن جلوگیری کرده و از خوردن آن اجتناب کنید؛ زیرا باعث افزایش حساسیت بینی شده و منجر به عفونت و تورم
در پوشش بینی، غشا و پوشش چشم می شود. بنابراین برای کسانی که از این آلرژی رنج می برند باید از مصرف گرده گل کاملا اجتناب کنند.

عوارض جانبی گرده گل برای زنان باردار:

در بسیاری از موارد احتمال دارد که گرده برای زنان باردار ناامن باشد، این امر خطر زیادی برای جنین و مادر در ماههای مختلف بارداری ایجاد می کند و زنان
بعد از بارداری و اتمام دوره شیردهی می توانند خوردن گرده گل را از سر بگیرند.

نتیجه گیری

گرده گل طبیعی خواص بسیاری برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی انسان دارد اما در شرایط نادر و خاصی برخی افراد به این محصول زنبور عسل حساسیت دارند که توصیه می شود آن را مصرف نکنند. ما در این مقاله سعی کردیم نگاهی جامع به مضرات گرده گل و عوارض جانبی آن داشته باشیم اما به این معنا نیست که گرده گل برای شما خطرناک است، پس اگر جزو موارد استثنائی که در بالا ذکر کردیم با خیال راحت از گرده گل استفاده کنید زیرا محصولی عالی و مطمئن است.
شما چه تجربه ای از مصرف این محصول یا مضرات گرده گل دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
خرید گرده گل

7 دیدگاه برای “مضرات گرده گل که باید بدانید!

  1. ن گفته:

    برای مبتلا به سرطان معده که تومور خونریزی کرده بود هر روز ۱۰ صبح در حد نوک قاشق چایخوری دادم خیلی اثر مثبت داشت و معدش آروم شده و دفع راحت داره

  2. مریم گفته:

    منم استفاده کردم احساس خوبی نداشتم دل درد معده درد سرگیجه حالت تهوع گرفتم ضربان قلبم بالا و تنفسم راحت و عادی نبود احساس نفخ شدید هم داشتم

  3. آرمان گفته:

    من در حد ۴ دونه زیر دندونام گذاشتم و جویدم بلافاصله در کمتر از دو دقیقه لب و زبانم دانه زد و متورم شد٫

  4. رها گفته:

    سلام من هر وقت خوردم کلیه درد دل درد معده درد سرگیجه و حالت تهوع شدید گرفتم و تا خوب بشم کلی درد کشیدم ضربان قلبم بالا میره و تنفسم عمیق و سنگین میشه

  5. اردشیر گفته:

    سلام،من از یک نوع که استفاده کردم عارضه ای نداشت،اما نوع دیگری از مغازه دیگری رو مصرف کردم،انگار توی گلو میمونه،و انکار اسید معده ام تا انتهای گلوم احساس میشه،بنظرم سمومی که به گل و گیاهان بطور غیر قابل اجتناب میزنن،در گرده گل وجود داره و اون بستگی به گلی داره که زنبور برداشت میکته،و خود عسل که بدن زنبوز تولید میکنه بهتر هست.این طمع کاری بشر دوپاست که علاوه بر اینکه حاصل کار زنبوز رو میخوره،قانع نیست و جلوی پاش مانع میندازه و گرده ی گلشم،حتی غذای ملکه رو هم میدزده!شرایط نابسامان اقلیم ها و کره زمین حاصل همین زیاده روی و طمع بشر هست،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *