عسل شبدر به دلیل داشتن طعم شیرین و ملایم بسیار محبوب است. برخلاف سایر شیرین کننده های رایج مانند شکر، این عسل سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که برای سلامتی شما مفید می باشد.
در این مقاله از آهوتا به بررسی موارد استفاده، تغذیه و فواید سلامتی عسل شبدر می پردازیم:
عسل شبدر یک عسل غلیظ و شیرین است که توسط زنبورهای عسل تولید شده و شهد گیاهان شبدر را جمع آوری می کنند. از نظر طعم و رنگ، ملایم است و آن را به یک انتخاب محبوب در بین علاقه مندان به عسل تبدیل کرده است.
عسل شبدر عطر و طعم بیشتری نسبت به شکر مصنوعی دارد و بسیاری از افراد از آن برای شیرین کردن چای، قهوه و دسرها استفاده می کنند.
همچنین به دلیل داشتن خواص بی نظیرش از جمله خاصیت ضد باکتریایی و اثرات تسکین دهنده آن بر گلو درد، معمولاً در داروهای سرماخوردگی و سرفه و داروهای خانگی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
فهرست مطالب
Toggleویژگی های عسل شبدر:
رنگ عسل شبدر: روشن
بو: خوشایند و لطیف
طعم: ملایم
کاربردهای آن: از خواص دیناموژیک برخوردار است. این عسل برای ورزشکاران و تمام افرادی که باید فعالیت های طولانی انجام دهند و اشخاص ضعیف و افرادی که مقاومت بدنشان کم است مفید می باشد.
عسل شبدر سرشار از مواد مغذی است. یک قاشق غذاخوری (۲۱ گرم) عسل شبدر حاوی:
کالری: ۶۰ کالری
پروتئین: ۰ گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات: ۱۷ گرم
کربوهیدرات این نوع عسل بیشتر به شکل قندهای طبیعی است. با این وجود مقادیر کمی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله منیزیم، پتاسیم، آهن و روی را نیز در اختیار شما قرار می دهد. علاوه بر این، سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد.
فواید سلامتی عسل شبدر
در متون چینی ۲۰۰۰ ساله، بقراط در مورد فواید سلامتی شبدر اشاره دارد که به درمان زخم ها و بیماری های چشمی کمک می کند. گلو درد ناشی از آنفولانزا و سرماخوردگی را می توان با استفاده از آن و لیمو درمان کرد. به هضم کمک کرده و انرژی لازم را تأمین می کند.
خواص عسل شبدر
عسل یک شیرین کننده طبیعی متداول در سراسر جهان است و دلایل مختلفی وجود دارد که آن را یک جزء با ارزش در رژیم غذایی همه محسوب کرده است. سرشار از قند طبیعی و خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی است.
در زیر فواید سلامتی شبدر عسل ارائه شده است:
۱. زخم ها را بهبود می بخشد
مطالعات نشان می دهد که شکل خام و خالص عسل شبدر از بسیاری جهات به تقویت سلامتی کمک می کند. به دلیل توانایی آن در درمان زخم ها بسیار شناخته شده است. همچنین ویژگی های ضد التهابی که دارد، آن را به عنوان درمانی مناسب برای جوش های سطحی تبدیل کرده است.
۲. مشکلات کبدی را برطرف می کند
علاوه بر این افرادی که دچار مشکلات کبدی هستند، با مصرف روزانه عسل شبدر می توانند با مشکلات کبدی خود مقابله کنند. این عسل می تواند رشد تومورهای کشنده در کبد را کنترل کرده و فعالیت های روده را نیز تحریک کند. مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عسل شبدر به طور منظم به درمان مشکلات کبد کمک می کند.
۳. سطح کلسترول را حفظ می کند
جدای از موارد ذکر شده در بالا، عسل شبدر که در معرض گرما قرار دارد، به دلیل توانایی آن در از بین بردن کلسترول بد مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. این عسل می تواند از بیماری هایی مانند آترواسکلروز(تصلب شرایین) جلوگیری کند. عسل شبدر به صورت خام به از بین بردن کلسترول های بد کمک می کند. همچنین آترواسکلروز ناشی از تجمع غیر طبیعی کلسترول در رگ های خونی را ممنوع می کند و بیماری قلبی و سکته مغزی را از بین می برد.
۴. آنتی اکسیدان ها
عسل شبدر دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. این امر به کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین های با چگالی کم کمک می کند و باعث ایجاد پیشرفت آترواسکلروز می شود. گرمای بیش از حد می تواند به خواص عسل شبدر آسیب برساند. عسل شبدر خام پر از مواد معدنی و ویتامین ها است. گفته می شود عسل شبدر و هر عسل دیگری را به کودکان کمتر از ۲ سال ندهید.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله عوارض مصرف عسل برای کودکان را مطالعه کنید.
۵. درمان سوختگی
یکی از خواص درمانی عسل شبدر کاهش عفونت و حفظ پوست جدید است. مطالعه ای که در ژورنال برنز به چاپ رسیده نشان می دهد که عسل سوختگی ها را بهتر و سریعتر درمان می کند. با کشیدن لنف از سوختگی از عفونت جلوگیری می کند. عسل شبدر مویرگ های جدید خون و بافت های هم بند را تقویت می کند.
۶. سرکوب کننده سرفه
عسل شبدر به نازک شدن مخاط دهان کمک می کند. یک قاشق چای خوری عسل را به آب گرم اضافه کرده و آب لیمو را نیز به آن مخلوط کنید. این معجون به کاهش سرفه در کودکان کمک می کند و همچنین مزه خوبی دارد که یک درمان عالی برای سرفه کودکان گروه سنی ۲ تا ۴ سال است.
۷. فشار خون را تنظیم می کند
عسل شبدر همچنین می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. مصرف روزانه حداقل یک یا دو قاشق چای خوری از این عسل در اوایل روز به حفظ فشار خون کمک می کند. با این وجود ذکر این نکته ضروری است که نباید آن را جایگزین داروهای فشار خون قلمداد کرد. مزایای عسل شبدر را می توان با ورزش و رژیم غذایی مناسب دوچندان کرد.
۸. ضد پیری
آنتی اکسیدان های موجود در عسل شبدر سلول های سالم را حفظ کرده و از آسیب رساندن به اجزای سلول های پوست محافظت می کند. دکتر مارک لارنس می گوید که کلسترول LDL و هموسیستئین با عسل شبدر کاهش می یابد. از آنجا که دارای خواص ضد التهابی است، اثرات پیری سلول های متورم را کاهش می دهد.
۹. بهترین شیرین کننده طبیعی برای کودکان
عسل شبدر دارای قندهای گلوکز و فروکتوز می باشد که به راحتی هضم شده و برای کودکان توصیه می شود. همانطور که هضم آن آسان است، یک شیرین کننده طبیعی برای کودکان می باشد.
۱۰. جلوگیری از سکته مغزی
مصرف منظم عسل شبدر نه تنها به پیشگیری از موارد ذکر شده در بالا کمک کرده بلکه می تواند به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های خطرناک مانند سکته مغزی نیز کمک کند.
مزایایی که در آشپزی وجود دارد
با قرار دادن عسل شبدر در برنامه غذایی افرادی که تازه از بیماری نجات یافته اند می توان مانع از عفونت های باکتریایی شد.
عوارض جانبی
استفاده از عسل شبدر که تازه استخراج می شود ممکن است برای بسیاری از افراد چندان خوشایند نباشد؛ زیرا بسیار سریع رس می بندد. به این منظور شما می توانید عسل را از طریق حرارت غیر مستقیم یا همان روش بن ماری، عسل رس بسته را باز کنید اما به یاد داشته باشید که نباید بیش از حد گرم شود؛ زیرا حرارت زیاد آنزیم های عسل را از بین می برد.
نتیجه گیری
عسل شبدر به دلیل خاصیت ضد التهابی، ضد پیری، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی، به عنوان یک غذای عالی برای شروع یک روز در نظر گرفته می شود؛ زیرا هضم آن نیز آسان است. با مصرف روزانه عسل شبدر می توان از ابتلا به بیماری های خطرناک مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین) و سکته مغزی جلوگیری کرد.
نظر شما در مورد طبع عسل شبدر و خواص آن چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.