بره موم برای پوست و زیبایی دارای خواص بسیاری است که میخواهیم در این مقاله به آن بپردازیم. بازار امروز مملو از محصولات مراقبت از جوانی پوست است و اکثر این محصولات نیز طبیعی هستند. بره موم محصولی است که قدمت باستانی دارد و امروزه از لحاظ علمی ثابت شده است که یکی از بهترین گزینهها در درمان بیماریهای پوستی و زیباسازی چهره افراد است. صنعت لوازم آرایشی این موضوع را پذیرفته و در حال حاضر به شدت از این محصول استفاده میکند و بره موم به عنوان بهترین محصول مراقبت از جوانی پوست شناخته میشود، در این مقاله از آهوتا مراقبت از پوست با بره موم را بررسی می کنیم.
فهرست مطالب
Toggleویدیو خواص بره موم برای پوست
بره موم چیست؟
بره موم که از تنه درختان بدست میآید، در اصل از صمغ درخت ساخته میشود که ترکیبات مختلف دارد. لغت بره موم (پروپولیس) از ترکیب دو لغت یونانی pro به معنی «در مقابل» و polis به معنی «شهر» بدست میآید، یعنی پروپولیس در زبان یونانی به معنای «در مقابل شهر» است. این معنی ما را به یاد سربازان محافظ یا یک سپر دفاعی میاندازد. این ماده در کندو برای پر کردن شکافها و ایمنسازی لانه مورد استفاده قرار میگیرد و همان طور که «چسب زنبور» نیز نامیده میشود، نوعی چسب به حساب میآید.
بره موم در برابر باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها مقاومت بالایی دارد. همچنین بره موم خواص ضد التهابی داشته باشد و به بهبود و ترمیم پوست نیز کمک میکند.
خواص بره موم برای پوست
اگر بره موم از صمغی بدست بیاید که از تنه درخت خارج شده است، بنابراین از لحاظ مقایسه، از پوست ما نیز دفاع و مراقبت میکند و مراقبت از پوست با بره موم امکان پذیر است. تجربه و علم، بر اساس نتایج خیلی خوب، نتایج بدست آمده در موارد زیر را تصدیق کردهاند:
– آسیبهای پوستی را درمان میکند.
– به روند درمان جراحی های پوستی کمک می کند.
– از جراحات پوستی محافظت میکند.
– سوختگیها را التیام می بخشد.
-از زخمها محافظت کرده و آن ها را درمان میکند.
– از بیماریهای پوستی و چشمی جلوگیری می کند.
– بیماریهای زنان را نیز درمان میکند.
و البته بره موم در صنعت تولید لوازم آرایشی نیز بسیار مورد توجه واقع شده است.
بررسیهای تاریخی نشان میدهند که مردم همواره از این ماده به دلیل خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی آن استفاده میکردهاند. امروزه تحقیقات نتایج خوبی برای مراقبت از پوست با بره موم را نشان دادهاند.
شکل مصرف
مطالعات اثرگذاری بره موم در مقابل اپیدرموفیتوزیس، سل پوستی، طاسی، پسوریازیس، اگزماهای میکروبی و مزمن مختلف، بیماریهای جلدی نواحی سرد، بیماریپوستی چرکزا، التهاب پوستی تریکوفیتون و سوختگیها را نشان دادهاند.
در این موارد، بره موم بصورت پماد یا کرم بره موم ۱۰ تا ۵۰ درصد، تنتور آبی ۱۰ تا ۲۰ درصد بره موم، پروپیلن گلیکول حاوی ۶/۳ درصد بره موم، یا حتی تنتور اتانولی (بر روی زخمهای قدیمی که میتوان بر روی آنها الکل استفاده کرد) استفاده شده است.
نحوه مصرف بره موم برای پوست و زیبایی
نتایج خوبی در استفاده از بره موم در مقابل تاول لب، آسیبهای پوستی تبخال مرکب، آسیبهای زونا و تبخال تناسلی نیز بدست آمده است. بره موم مصری با موفقیت جهت مقابله با انواع مختلف زگیل مورد استفاده قرار گرفته است.
طبق اظهارات پوتسچینکووا، پمادهای گرم کننده موم زنبور-بره موم را میتوان برای درمان ورم مفاصل، آرتروز و رگ به رگ شدگی، آسیبهای جسمی، التهاب ماهیچهها، اعصاب و رشتهها استفاده نمود. پمادهای بره موم برای رفع این مشکلات نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
در زمان استعمال خارجی بره موم باید مراقب باشید. پیش از استفاده، آزمایش حساسیت تماسی بره موم را بر روی بخش کوچکی از پوست خود انجام دهید.
چرا بره موم در صنعت تولید لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد؟
زیرا بره موم ضدباکتری، ضدقارچ، ضدویروس، ضدآکنه، ضدالتهاب، آنتیاکسیدان، مخاطی، دارای ریزجریان در کوچکترین رگهای خونی بوده و دارای اثرات بیحسی موضعی است. این ماده، علیرغم ریسک بروز واکنشهای آلرژیک، سمیّت کم و سازگاری زیادی با پوست دارد. در لوسیونهای پوستی و کرمهای آرایشی، میزان ۱ تا ۲ درصد بره موم، مقدار مناسبی به نظر میرسد.
بر اساس اظهارات کرِل، بره موم را میتوان در موارد زیر مورد استفاده قرار داد:
– دئودورانتها (مواد دافع بوی بد) و ضدعرقها، به دلیل وجود عامل ضدباکتریایی آن
– شامپوها و لوسیونهای مو، به دلیل دارا بودن عاملهای ضد شوره سر و متعادل کننده چربی پوست
– ضدآکنهها و محصولات پس از اصلاح صورت، به دلیل وجود عاملهای ضدمیکروبی و التیامبخش آن
– کرمها و لوسیونهای پاک کننده، به دلیل اینکه حاوی عاملهای تمیزکننده بوده و دارای خواص نگهدارندگی است.
بره موم همچنین گزینه خوبی برای سلامت دهان است. بر اساس تحقیق اس. باگدانوف، «بره موم را میتوان در لوازم آرایشی و بهداشتی پوست و دهان و مراقبت از پوست با بره موم، پیشگیری کننده بیماریهای دهان و برای جلوگیری از بیماریهای پاتولوژیک دندانپزشکی مانند ورم دهان، پارادونتوزیس، ورم چرکی لثه و پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار داد. در حالی که استفاده از بره موم باکاریس مشکلی ایجاد نمیکند، با این حال افرادی که از بره موم معمولی استفاده میکنند، باید آزمایش آلرژی نسبت به بره موم را انجام دهند».
[wpipa id=”3196″]
پماد بره موم
این پماد برای تقویت پوست مفید بوده و خاصیت جوان کنندگی دارد، همچنین باید به صورت ماسک روی پوست صورت مالیده شود.
مواد لازم:
عصاره بره موم یک قسمت
روغن پایه (آفتابگردان یا زیتون ۲ قسمت)
روغن ماساژ به دلخواه ۲۰ قسمت
طرز تهیه: اقلام فوق را به خوبی با هم مخلوط کنید و آن را در ظرف مخصوص ریخته و نگهداری نمایید.
تقویت و شادابی پوست با روغن ماساژ بره موم
یک سهم عصاره بره موم را با دو سهم روغن پایه (آفتابگردان، زیتون، کنجد یا بادام شیرین) و ۲۰ سهم از هر نوع روغن ماساژ سنتی مخلوط کنید. وقتی این پماد بر پوست مالیده می شود تأثیر جوان کننده و تقویت کننده پدید می آورد.
مطالعات مرتبط درباره فواید بره موم برای پوست
* در تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ در یک درمانگاه سوختگی در برزیل انجام شد، اثر کرم پوستی بره موم برزیلی با اثر سولفادیازین نقره (SSD) در درمان سوختگیهای جزئی (سطحی درجه ۲) بصورت مراقبت سرپایی در محل (کمتر از ۲۰ درصد کل مساحت سطحی بدن سوخته بود) مقایسه شد. بیماران تنها زمانی در این تحقیق پذیرفته میشدند که مراجعه اولیه آنها تا ۴۸ ساعت پس از سوختگی بوده و زخمهای دوطرفه با عمق و کیفیت مشابه ایجاد شده باشند.
بیماران از کرم پوستی بره موم بر روی یک زخم و از SSD بر روی زخم دیگری که در زمان مراجعه اولیه انتخاب شده بودند و متحمل برداشت بافتهای مرده و آلوده و تغییر پانسمان در صبح روز بعد شدند. بیماران سپس هر ۳ روز یک بار برای بررسی زخمها و تغییر پانسمان، به درمانگاه مراجعه میکردند. در این معاینهها، زخمها به محیطی برای رشد میکروبی تبدیل شدند و به منظور ثبت میزان التهاب و احیا، از آنها عکس برداری شد. به بیماران دستور داده شد که زخمهای خود را دست کاری نکنند یا پانسمان آن را در منزل تغییر ندهند، بنابراین کرم پوستی بره موم و SSD تنها به فواصل ۳ روزه بر روی پوست استفاده شد.
نتایج این تحقیق، تغییر قابل توجهی در مهاجرت میکروبی بین زخمهای درمان شده بوسیله SSD و کرم پوستی بره موم مشاهده نشد. اگرچه، زخمهای درمان شده بوسیله کرم پوستی بره موم، همواره التهاب کمتر و احیای سریعتری را نسبت به زخمهای درمان شده با SSD نشان دادند.
از این تحقیق چنین نتیجهگیری شد که کرم پوستی بره موم دارای اثرات مفید بر بهبود زخمهای سوختگی با ضخامت جزئی است. کاربرد مکررتر بره موم، اثرات ضدمیکروبی و بهبود زخم بره موم را افزایش میدهد. بره موم برزیلی ضدمیکروب (EPP-AF) حاوی غشای بیوسلولزی، ماده بیولوژیکی امیدوارکنندهای جهت بهبود زخم پوستی است.
* آساوُوا با بررسی تحقیقات انجام شده در اروپای شرقی اظهار کرد که: بره موم در درمان زخمها، سوختگیها، بهبود آسیبها به دلیل پرتودرمانی سرطان و زخمهای بد ترمیم شده موفق بوده است. همچنین برای درمان بیماریهای زخمهای عمل جراحی و سوختگیها از این ماده استفاده نمود.
اما شاید مهم ترین خاصیت بره موم خاصیت ضد سرطانی و مکملی برای درمان سرطان باشد، برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله درمان سرطان با بره موم که توسط مجموعه آهوتا منتشر شده است را مطالعه کنید.
* باربوسا تحقیقات دیگر در زمینه استفاده موفق از بره موم در درمان آسیبهای پوستی مانند زخم ایسکمی، زخم استاز، زخم وریدی، زخم و آسیب ناشی از جراحی یا دارو، با استفاده از عصاره آبی ۳۰ درصدی بره موم را بررسی کرد. پس از هفته اول درمان، تأثیرات خوبی مشاهده شدند. بر اساس اظهارات نویسندگان این تحقیقات، بازده بهبود زخم، ارتباط نزدیکی با غلظت بره موم درون محلول دارد.
* تحقیق دیگری که از پماد بره موم بر روی ۲۲ زخم مزمن استفاده میکرد (۱۱ مورد زخم وریدی، ۷ مورد زخم معده، ۲ مورد زخم دیابتی و ۲ مورد آسیب پس از ضربه)، مشخص نمود که در طی فرآیند ارزیابی بافتی، در ۱۴ مورد (۲/۸ درصد موارد) بافت نکروتیک وجود دارد. پس از درمان، هیچ اثری از بافت نکروبیک وجود نداشت. زمان بهبود ۲/۱۳ هفته بود. پیش از یک ادامه درمان ۲۰ هفتهای، ۱/۷۴ درصد زخمها بهبود یافتند. تمام بیماران دارای جراحتهای مزمن، که از درد شکایت میکردند، بهبود در این مورد را گزارش نمودند، اگرچه سطح درد احساس شده را نمیتوان اندازهگیری نمود.
زمانی طولانی مورد نیاز برای بهبود را در نظر داشته باشید، زیرا محصولات طبیعی همیشه از طریق تحریک بدن به درمان خود و نه یک روش ترمیم خارجی تحمیلی، عمل میکنند.
* شلر از لهستان، برای درمان بیماران خود در درمانگاه، از عصارههای اتانولی بره موم در درمان سوختگی، زخمهای پا، زخمهای معده، التهاب مغز استخوان، عفونتهای زخمها پس از ضربه یا آسیب و عفونتهای زخمهای کاری استفاده نمود.
* در مرکز روسی درمان سوختگی، از بره موم ۱۵ درصد درون چربی حیوانی یا روغن گیاهی استفاده نمودند. پماد بره موم دارای اثری بیحس کننده، ضدباکتری و ترمیم زخم بود و سیستم لنفاوی و گردش خون را نیز بهبود بخشید. اخیراً داروی روسی Propolis Geliant، دارای بره موم و حاوی مخلوطی از روغن گل آفتابگردان و نسبت بالایی از موم طبیعی تیره، در درمان سوختگیها، زخمها، بیماریهای پوستی و در صنعت تولید لوازم آرایشی-بهداشتی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
* هارتیویچ و همکارانش درمانهای بره موم را بر روی بیماران جراحی شده برای گواتر، بیماران دارای آسیبها و زخمهای صعبالعلاج و بیماران بدون التهاب خاص روده بزرگ آزمایش نمودند. آنها همچنین اثربخشی بره موم به عنوان ابزاری مکمل در درمان حذف هلیکوباکتر پیلوری را نیز آزمایش کردند. مشخص شد که این دارو توسط بیماران به خوبی تحمل شد و هیچ گونه عوارض جانبی نداشته و بسیار موثر بود.
* در تحقیقی با استفاده از بره موم باکاریس، که توسط وبسایت pubmed منتشر شد، مشخص شده است که نتایج مطلوب برای درمان زخمها را میتوان بوسیله پروپیلن گلیکول حاوی ۶/۳ درصد بره موم بدست آورد. با این غلظت، تمام باکتریهای آزمایش شده را میتوان مهار نمود. شکلهای مصرف آن عبارتند از: کرمها یا پمادهای پروپولیس، تنتور بره موم ۱۰ تا ۲۰ درصدی گلیکولی یا آبی.
نظر شما درباره خواص بره موم برای پوست چیست؟ نظر خود را برای ما بنویسید.
دیدگاهی در مورد “خواص بره موم برای پوست و زیبایی”
عالی خداقوت
واای چه قدر عااالی !! مرسی ازتوضیحات خوبوکامل ومفیدتون.
سلام. منبع مقالات دو هم بذارین بدونیم معتبره یا نه. ضمنا روش های استفاده از بره موم برای پوست رو هم بگین
ممنون
سلام
اگر دقت بفرمایید در انتهای مقاله منبع نیز ذکر شده است. روش های استفاده برای پوست هم در قسمت انتهایی اضافه شد.
موفق باشید