درمان خانگی نیش زنبور عسل در منزل

درمان نیش زنبور عسل راه های زیادی دارد اما ما در این مقاله به 17 روش کاربردی برای درمان نیش زنبور و ورم ناشی از آن می پردازیم. فصل تابستان در پیش است، گل‌ها زیبا و زیباتر شده ‌اند و افراد بیشتری را جذب خود می‌ کنند، و البته زنبورها نیز جذب این گل‌ ها می‌ شوند. وقتی قرار است به گردش یا سفری در طبیعت بروید ضروری است که بدانید چطور باید نیش زنبور یا حشرات دیگر را درمان کنید. به یاد داشته باشید که همیشه محیط را برای پیدا کردن مار، عنکبوت و زنبورها بررسی کنید.

زهر زنبورعسل بوسیله دو غده دستگاه نیش زنبورهای کارگر تولید می شود. تولید آن طی دو هفته اول عمر کارگر بالغ تکامل یافته و هنگامی که زنبور کارگر به دفاع از کندو و چرا مشغول می گردد به حداکثر می رسد. همچنان که زنبور پیرتر شود کم می گردد.

 

ظرف‌ های حاوی غذا را باز نگذارید، چنین ظرف ‌های بازی، مخصوصاً اگر حاوی غذایی شیرین باشند، مانند آهنربایی برای زنبورها عمل می‌ کنند. غذاها را درون بسته بندی و ظروف ‌شان بسته نگاه دارید. زنبورهای بی‌ عسل حتی از زنبورهای عسل نیز خطرناک ترند، بعد از اولین نیش ‌شان نمی‌ میرند و می توانند بارها شما را نیش بزنند.

نیش زنبور عسل

خطر نیش زدن زنبور عسل در چه مواقعی بیشتر است؟

  • اگر تعدادی زنبور دیدید که در اطراف ‌تان پرسه می‌ زنند، وحشت ‌زده نشوید. در حال انجام کارشان هستند و اگر کاری با آن ‌ها نداشته باشید با شما کاری ندارند. اما حواس ‌تان جمع باشد اگر می ‌بینید از هر سوراخی در زمین، درخت یا دیوار بیرون می ‌آیند. به صدایشان گوش کنید، چنین چیزی ممکن است نشانه ‌ای از یک کلنی فعال باشد.
  • در حال جابه‌ جایی زباله‌ ای هستید که مدتی سرجایش باقی مانده بود.
  • زنبورهایی می‌بینید که رفتار عجیبی دارند. زنبورها معمولاً قبل از نیش زدن رفتاری تدافعی از خود نشان می ‌دهند که می ‌تواند شامل پرواز بالای سرتان یا حمله به سمت صورت ‌تان باشد. این‌ ها علائمی هستند که نشان می ‌دهد وارد محدوده ‌شان شده ‌اید و قرار نیست از شما استقبال شود.
  • رنگ ‌ها بسیار مهم ‌اند. لباس ‌های با رنگ روشن و ترجیحاً سفید بپوشید. رنگ ‌های تیره و خشن نشان ‌دهنده‌ دشمن هستند و زنبورها به آن ها حمله می ‌کنند. لباس‌ های سیاه یا دیگر رنگ ‌های تیره را نپوشید، موی سیاه ‌تان را با کلاه بپوشانید. موهایتان را ببندید تا در آن گیر نکنند. لباس ‌هایی نپوشید که با شوینده ‌های یو وی شسته شده ‌اند.
  • بوها نیز بسیار مهم ‌اند. چه بوی خوب یا بدی باشد. اگر بویی قوی باشد زنبورها را اذیت می ‌کند. بوی پیاز، سیر، الکل، عرق، عطر، کرم بعد از اصلاح با عطری از خانواده‌ مرکبات یا گل‌ ها، هیچ‌ کدام‌ شان مورد استقبال قرار نمی‌ گیرند. حتی بوی علف تازه بریده شده نیز از نظر زنبورها بوی بدی است.
  • اگر زنبوری در موهایتان گیر کرد، به خاطر اضطرابی که دچارش شده است در نهایت نیش‌ تان می‌ زند. تنها شانس ‌تان برای جلوگیری از چنین اتفاقی این است که با فشار دادن زنبور به سرتان آن را له کنید. سعی کنید به سرعت و قبل از اینکه نیش زده شوید چنین کاری کنید. در هر صورت نیش می ‌خورید اما با چنین کاری شانس خود را امتحان می ‌کنید. اگر له ‌اش نکنید این زنبور حتماً به شما حمله می ‌کند.

برای ورم نیش زنبوری چه کنیم

اگر در محاصره قرار گرفتید چکار کنید؟

فرار کنید. اگر در شرایطی قرار گرفتید که زنبورها محاصره ‌تان کرده‌اند و دورتان می ‌چرخند با تمام سرعتی که می‌ توانید فرار کنید. و منظور از فرار کردن این است که با تمام سرعتی که می ‌توانید بدوید. کیف، غذا، گل ‌هایی که جمع کرده‌اید یا هر چیز دیگری را فراموش کنید و فقط بدوید. در ماشین یا ساختمانی در همان حوالی مخفی شوید. وقتی می ‌دوید سعی کنید دهان و بینی ‌تان را با دست بپوشانید. زنبورها سعی می ‌کنند سر و صورت ‌تان را پیش از هر چیزی نیش بزنند.

هیچ وقت ساکن نمانید و خود را به مردن نزنید. زنبورها با چنین روشی فریب نمی ‌خورند. فقط بدوید. زنبورهای عسل می‌ توانند با سرعت 24 کیلومتر بر ساعت پرواز کنند و بیش از 46 متر دنبال ‌تان بیایند در حالی که زنبورهای قاتل آفریقایی می ‌توانند 137 متر دنبال‌ تان بیایند. شخصی سالم می ‌تواند از دست این زنبورها فرار کند پس هنوز شانس دارید.

 

بعد از نیش زنبور چه کنیم؟

اگر زنبور شما را نیش زده ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و نگرانی به خودتان راه ندهید! سپس به ترتیب این 3 کار را انجام دهید.

1- هر چه زودتر دور شوید

زنبور بعد از نیش زدن فرومون ‌هایی ترشح می ‌کند تا دیگر زنبورها را در جریان خطر موجود در محیط بگذارد. زنبورهای دیگری نیز خواهند آمد. از آنجا دور شوید. فراموش نکنید لباس ‌هایی را که در زمان نیش خوردن پوشیده بودید بشویید چون ممکن است فرومون برای مدتی طولانی در لباس شما بماند و هنگام نزدیک شدن زنبورها به آن ‌ها هشدار دهد.

2- نیش را خارج کنید

با فشار دادن جای نیش بین انگشت ‌ها و شست ‌تان یا با موچین چنین کاری نکنید. فقط باعث بدتر شدنش می ‌شوید. از ناخن‌ گیر استفاده کنید تا نیش را از پوست‌ تان بیرون بکشید. به یاد داشته باشید که نیش خارهایی دارد که آن را درون پوست قربانی نگاه می ‌دارد.

درمان نیش زدن زنبور

زنبور بعد از نیش زدن تلاش می‌ کند خودش را نجات دهد اما موفق نمی‌ شود و این تلاش باعث می‌ شود قسمت پایینی شکم زنبور پاره شود و نیش و قسمتی از کیسه‌ زهر در پوست بماند. این نیش تا ثانیه‌ هایی بعد از جدا شدن از زنبور نیز عمل انعکاسی خود را انجام می ‌دهد و زهر را به محل نیش خوردگی تزریق می ‌کند. اگر این نیش را فشار دهید زهر بیشتری را وارد پوست ‌تان می‌ کنید. دیگر حشرات نیش ‌زننده همچون زنبورهای بی ‌عسل، یلوجکت، زنبورهای سرخ هیچ نیشی بر جای نمی ‌گذارند. {منبع}

3- سرد کنید

اگر بتوانید این کار را به درستی انجام دهید می ‌توانید با منقبض کردن رگ‌ های ناحیه‌ نیش ‌خوردگی زهر نیش زنبور را ایزوله کنید. اگر نه فقط در سریع‌ ترین زمانی که می ‌توانید محل نیش‌ خوردگی را سرد کنید.

عوارض نیش زدن زنبور

می ‌توانید از تکه یخی که در پارچه ‌ای پیچیده شده است استفاده کنید (یخ مستقیماً روی پوست ‌تان نباشد)، از میوه‌ ای یخ زده استفاده کنید یا به سادگی از حوله ‌ای سرد و خیس، اسپری سرمایشی، الکل یا آب اسیدی که از یک بخش سرکه و دو بخش آب تهیه شده است استفاده کنید. به محل نیش‌ خوردگی به مدت 10 دقیقه سرما و 10 دقیقه استراحت بدهید. ورم نیش را کاهش می‌ دهد.

نکته مهم: ناحیه نیش زنبور را به هیچ وجه نخارانید. اینکار باعث خارش و تورم بیشتر می شود و خطر عفونت را نیز بسیار بیشتر میکند.

برای بهبود ورم و درمان نیش زنبور چه کنیم؟

1- کمپرس سرد

از آنجایی که کمپرس سرد باعث محدود شدن جریان خون در بدن میشود، تورم و درد ناشی از نیش زنبور را کاهش میدهد. دقت کنید که قرار دادن یخ بر روی پوست میتواند باعث التهاب بیشتر و آسیب و سوختگی پوست شود پس بهتر این است که از کیسه های آب سرد یا کمپرس های سرد استفاده کنید. این کار را میتوانید به مدت 15 تا 20 دقیقه ادامه دهید.

2- مقداری عسل خام

عسل خواص ضد باکتری و ضد التهابی فراوانی دارد. برای درمان خارش نیش زنبورهای عسل کافیست مقداری عسل خام و طبیعی را به مدت یک ساعت بر روی محل زخم قرار دهید و سپس یک باند تمیز بر روی آن قرار دهید. این کار می تواند در بهبود ورم و درد نیش زنبور کمک کند.{PubMed}

3- لوسیون کالامین

استفاده از لوسیون کالمین میتواند برای ورم نیش زنبور موثر واقع شود.

4- ترکیبی از جوش شیرین و آب

اعتقاد بسیاری از افراد این است که ترکیب ساخته شده از آب و جوش شیرین میتواند باعث کاهش درد و ورم ناشی از نیش حشرات شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) استفاده از ترکیب زیر را آرام کردن ورم و درد نیش پشه توصیه میکند که بسیاری از افراد از آن برای درمان ورم و درد نیش زنبور نیز استفاده میکنند.

  • یک قاشق چای خوری آب را با مقداری جوش شیرین ترکیب نمایدد و یک خمیر غلیظ تهیه کنید.
  • خمیر بدست آمده را بر روی محل نیش بمالید.
  • بگذارید به ندت 10 دقیقه این ترکیب روی پوست باقی بماند.
  • محل نیش و خمیر روی آن را شستشو دهید.

5- خمیر دندان

6- پماد یا کرم مخصوص نیش زنبور

7- کرم هیدروکورتیزون

هیدروکورتیزون 0.5 یا 1 درصد یا هر کرم استروئیدی دیگری می تواند به تسکین قرمزی، خارش و تورم کمک کند.

8- آنتی ‌هیستامینی که دارای دیفن ‌هیدرامین باشد یا کلرفنیرامین

9- خمیر آسپرین

بسیاری از افراد چند آسپرین بردارید، له ‌شان کنید، قطره ‌ای آب اضافه کنید تا خمیری به دست بیاید و به آرامی روی ناحیه بمالید. چنین کاری باعث کوچک شدن بافت سلول پوستی می ‌شود و در حالی که زهر تلاش می ‌کند از دیواره‌ های سلولی عبور کند، این خمیر فرآیند آزاد کردن زهری که بدن را به تولید پروستاگلاندین تحریک کرده کند می ‌کند، پروستاگلاندین باعث ایجاد حس درد می ‌شود.

10- پیازی تازه بریده شده را به مدت 20 دقیقه روی محل بگذارید.

11- برگ موز، جعفری یا ریحان را روی محل بمالید.

12- کالاندولا

گل ‌های له‌ شده‌ کالاندولا را روی محل بمالید.

13- قطعات پاپایه‌ خام، پیاز خام، سیر یا گوجه را روی محل بگذارید.

14- ترکیبی از زردچوبه و روغن زیتون را روی محل بگذارید.

15- ژل آلوئه‌ورا و عسل را روی محل بگذارید.

16- روغن ‌های فراری همچون اسطوخودوس و روغن کرچک را روی محل بگذارید.

17- چند قطره شربت سیب یا سرکه روی محل بگذارید.

علائم تان را بررسی کنید!

علائم ‌تان را بررسی کنید. در حالت عادی باید فقط ورم، قرمزی و خارش در محل نیش‌ خوردگی داشته باشید. این علائم باید در مدت یک روز خوب شوند و فقط ممکن است ورم تا سه روز باقی بماند. اگر بعد از یک روز ورم، درد و نوار قرمز زیر پوست هنوز باقی مانده ‌اند باید پیش پزشک بروید. قسمت ‌هایی از بدن هستند که نسبت به نیش زنبور حساس‌ ترند.

ناحیه‌ اطراف چشم ‌ها و شقیقه ‌ها بسیار خطرناک‌ اند و باید دنبال کمک پزشکی باشید. چشم ‌ها را باید تا زمان آرام شدن درد با آب سرد بشوید.

دهان یا زبان نقاط حساسی هستند چون ورم در این نواحی می ‌تواند باعث خفگی شود. تا زمان رسیدن به پزشک باید یخی را در دهان ‌تان نگاه دارید، نوشیدنی سرد یا بستنی بخورید تا از پخش شدن ورم جلوگیری کنید.

نیش زدن زنبور عسل

زنبورهای عسل چه زمانی و در چه مکان ‌هایی خطرناک ‌اند؟

درمان نیش زنبور عسل بستگی به شدت آن دارد. اکثر مشکلاتی که به مراقبت پزشکی نیاز دارند، از یک واکنش آلرژیک به خارش شروع می شود. بسیاری از درمان های خانگی برای واکنش های آلرژیک به نیش زنبور عسل توسط تحقیقات علمی پشتیبانی نشده، با این حال این درمان های سنتی نسل به نسل منتقل شده اند.

زنبورهای عسل معمولاً جنگجو نیستند و بدون داشتن دلیلی موثق به شما حمله نمی ‌کنند.به همین دلیل است که باید محیط را برای پیدا کردن دو مورد بررسی کنیم:

کندوها: ممکن است در حوالی محلی که ساکن شده‌ اید کندوهایی توسط زنبورداران برای انجام گرده ‌افشانی در محیط یا تولید عسل جایگذاری شده باشد. زنبورهای عسل برای محافظت از غذا و جوان ‌ترها همیشه در مجاورت کندویشان تدافعی عمل می ‌کنند.

گروه یا کلنی: زنبورهای عسل گاهی اوقات می ‌توانند به دلیل جمعیت بیش از اندازه‌ شان گروه‌ هایی را تشکیل دهند. می‌ توانید این گروه ‌ها را در درخت‌ های پوک، حفره‌ های زمین، کاکتوس ‌ها و مکان‌ های سرپوشیده پیدا کنید. همچنین در دالان‌ها، دیوارهای تو خالی یا هر مکان دیگری که ورودی مخصوصی به فضایی خالی دارد و حتی کنتورهای برق می‌ توان آن‌ ها را پیدا کرد.

با این حال به دلیل عدم وجود عسل، تخم یا جمعیت جوان، مجاورت ‌شان آنقدرها خطرناک نیست. این زنبورهای عسل تا زمانی که تحریک نشوند تدافعی نخواهند بود. از انجام دادن کارهای خشنی همچون پرتاب سنگ به سمت‌ شان، ضربه زدن با چوب یا لگد کردن ‌شان خودداری کنید.

در چه شرایطی به پزشک مراجعه کنم؟

  • اگر در نواحی نزدیک به چشم یا شقیقه ‌ها، درون بینی، دهان یا گلو نیش خورد‌ه ‌اید.
  • اگر نوار قرمز، ورم و درد بعد از یک روز افزایش پیدا کند.
  • اگر کودک ‌تان بیش از 50 نیش خورده است یا فردی بالغ بیش از 100 الی 150 نیش خورده است ممکن است واکنش خطرناکی نسبت به زهر وارد شده به بدن داشته باشد. در این موارد بستری شدن در بیمارستان نیاز است. شرایط کشنده به بیش از 1400 نیش نیاز دارد پس نگران نباشید. (این آمار درباره‌ زنبورهای رایج است. این اعداد درباره‌ گونه‌ های دیگر زنبور متفاوت ‌اند.)

در مواقع حساسیت چکار کنیم؟

اول از همه باید بدانید فقط درصد بسیار پایینی از جمعیت انسان ‌ها نسبت به نیش زنبور حساس ‌اند. این افراد باید همیشه جعبه‌ اضطراری حاوی اپی ‌نفرین قابل تزریق را همراه خود داشته باشند.

وقتی برای اولین بار نیش می ‌خورید نمی‌ دانید حساسیت دارید یا خیر. به همین دلیل است که باید همیشه حواس‌ مان به این علائم باشد، این علائم نشان ‌دهنده‌ حساسیت به نیش و شوک بدن نسبت به زهر هستند.

  • ورم سریع اطراف چشم، لب‌ ها، زبان یا گلو
  • سختی در نفس کشیدن
  • خس خس کردن هنگام نفس کشیدن یا سختی در تنفس
  • خارش، گرفتگی یا بی‌ حسی شدید
  • سرگیجه
  • کهیر یا جوشی قرمز
  • دل‌ پیچه
  • بیهوشی

اگر می ‌دانید که نسبت به نیش زنبور حساسیت دارید باید همیشه جعبه‌ اضطراری را همراه ‌تان داشته باشید و دوستان و آشنایان ‌تان دستورالعمل ‌های لازم را خوانده باشند. اگر بعد از نیش خوردن نمی ‌توانید خودتان کارهای لازم را انجام دهید از کسی کمک بخواهید.

تزریق خودکار اپی‌ نفرین را با فشار دادن آن به ران فرد انجام دهید و برای چند ثانیه نگاه دارید. برای تسریع در جذب محل مورد نظر را به مدت 10 ثانیه ماساژ دهید.

اگر شخص مورد نظر می ‌تواند بدون مشکل قرص بخورد قرص آنتی‌ هیستامین به او بدهید.

شخص مورد نظر را رو به بالا بخوابانید و پاهایش را در ارتفاعی بالاتر از سرش قرار دهید.

لباس‌ های تنگ را شل کنید و او را با پتو بپوشانید. برای نوشیدن چیزی به او ندهید.

اگر خون یا استفراغ در دهان شخص است او را به پهلو برگردانید تا خفه نشود.

اگر هیچ نشانه‌ حیاتی مشهود نیست (تنفس، سرفه یا حرکت) سی ‌پی ‌آر را شروع کنید.

واکنش ‌های آلرژیک می ‌توانند شدید یا ملایم باشند.

واکنش ‌های شدید باید در اتاق اورژانس درمان شوند و ممکن است شامل تزریق اپی ‌نفرین، آنتی ‌هیستامین ‌ها و داروهای کورتیزوئیدی از طریق آی ‌وی شوند.

واکنش ‌های ملایم می ‌توانند در خانه درمان شوند که شامل آنتی ‌هیستامین دهانی، داروهای کورتیزوئیدی و دیگر داروهایی می‌ شوند که به کاهش علائم و واکنش ‌های آلرژیک کمک می ‌کنند. در بیشتر مواقع بعد از دو تا سه روز درمان علائم واکنش‌ های آلرژیک از بین می ‌روند.

درمان حساسیت به نیش زنبور چگونه است؟

به چنین چیزی ایمن ‌درمانی آلرژی یا حساسیت ‌زدایی نسبت به زهر می ‌گویند و درصد موفقیت بالایی دارد. ایمن ‌درمانی می ‌تواند حدود 80 درصد افرادی که به نیش زنبور عسل حساسیت دارند و 95 درصد افرادی که به نیش زنبور بی ‌عسل حساسیت دارند را درمان کند.

در این روش از مجموعه ‌ای از تزریق‌ های حساسیتی استفاده می‌ شود، مقادیر اندکی از ماده ‌ای که باعث حساسیت می ‌شود زیر پوست تزریق می ‌شود. در هر تزریق مقدار این ماده‌ حساسیت زا کمی افزایش پیدا می‌ کند و بدن به مقادیر بیشتر و بیشتری از زهر عادت می ‌کند. به این ترتیب شخص دیگر در مواجه با زهر واکنش نخواهد داشت.

برای مثال در یکی از پروتکل ‌ها برای سه الی شش ماه یک تا دو تزریق در هفته انجام می ‌شود. بعد از آن به مدت سه الی پنج سال هر دو الی چهار هفته تزریقی برای نگهداری انجام می ‌شود. بسته به کشور مورد نظرتان پروتکل ‌های دیگری نیز وجود دارند.

اگر روش ‌های دیگری درباره‌ پیشگیری از نیش خوردن و درمان نیش‌ خوردگی زنبور می ‌دانید یا داستانی دارید که دوست دارید با ما به اشتراک بگذارید نظرتان را بنویسید. به کمک یکدیگر می ‌توانیم بدشانسی نیش‌خوردن توسط زنبورها را تسکین دهیم.

 

خرید عسل

79 دیدگاه برای “درمان خانگی نیش زنبور عسل در منزل

  1. صدرا گفته:

    سلام میگم یه زنبور دیروز غروبی نیش زده و کمی باد کرد
    ولی صبح بلند شدم از خواب دیدم کل صورتم باد کرده

  2. سعید گفته:

    سلام
    اصولاً ماده مخدر کار سازه در جای نیش زدگی
    من حساسیت شدید دارم و زنبور دار هستم در اکثر مواقع نیش خوردن از شربت سیتریزین استفاده میکنم تورم درد وحساسیت از بین میرود.

  3. زیزی گفته:

    سلام من امروز زنبور روی پامو نیش زد خارش و قرمزی نداره فقط دررررد میکنه و موقع راه رفتن میلنگم چیکار کنم

  4. محمد گفته:

    سلام من خودم به نیش زنبور حساسیت شدید داشتم نزدیک دوسال پیش ولی چون به زنبور داری علاقه داشتم گوش ندادم الان هر روز شاید نزدیک ۱۰ عدد نیشم بزنه عین خیالم نیست اصلا جاش باد نمیکنه نیشش عادی شده

  5. پوریا گفته:

    دیروز برادرمو زنبور نیش زد ورم و چرک کرده
    و هی جای چرک و ورم داره بالاتر می‌ره دکتر بردیم دارو داد ولی بهتر نشد چیکار کنیم

  6. نازنين گفته:

    سعي كنيد تو تابستون و محيط هاي باز بيرون عطر نزنيد!من عادت دارم عطر رو روي گردنم ميزنم!و دو روز پيش يهو تو خيابون زنبور دقيقا جايي رو كه عطر ميزنم نيش زد!گلوم ورم كرده بود و كيپ شده بود!سريع رفتم دكتر و درمان رو شروع كرد!

  7. ابراهیم گفته:

    منو امروز کمرمو زنبور زد یدفه گوش چشم سر دست پا همه بدنم باد کرد و چشام داشت میزد بیرون نفس نمیتونستم بکشم صدتم خس خس راشت

  8. ابی گفته:

    زنبور مثل سرم عمل میکنه اولش یه خورده اذیت میشی ولی نهایتا برای،سلامتی مفیده مگه حساسیت داشته،باشی

  9. ساواش گفته:

    سلام.فقط رنگ تیره نپوشیدچون زنبورهاهمچین تصوری دارن که دشمنشون هستید.من چادری ام و زنبورهانیشم میزدن که همین باعث شد چادر روکناربزارم و مانتوهای روشن بلندبپوشم

  10. علیرضا گفته:

    دوستان من مدرسه تیزهوشان قبول شدم الان میخوام برم یه خیلی مدارک جم کنم ولی زنبور صورتم رو نیش زده الانم یه ور صورتم ورم کرده اگه تا دو روز دیگه هم نرم قبولیم لغو میشه تورو خدا بگید از من بد شانس تر هم هست یا نه

  11. آذرنوش گفته:

    رطب خریدم معمولا اطراف رطب و خرما زنبور هست موقع خرید دقت کنید .موقع باز کردن گره کیسه پلاستیک یه زنبور عسل انگشتم رو نیش زد دردش خ زیاد بود و انگشتم میسوخت . ولی فقط دو سه دقیقه بود نیشش رو دراوردم . ولی بعد یکروز آب بهش میخورد درد و خارش داشت .و ورم کرد..یه تیکه سیر با چسب زخم روش گذاشتم بهتر شد .

  12. فاطمه گفته:

    سلام.
    زیر انگشت شست پامو زنبور دو روز قبل نیش زده که فورا رفتیم درمانگاه و امپول زدن بهم. نمیدونم زنبورش از چه نوعی بودش. و اینکه هرچی نگاه کردم نیشش رو در بیارم چیزی ندیدم.
    هنوز زیر انگشتم میخاره و میسوزه و نمیتونم پامو قشنگ زمین بذارم و مخصوصا آب بهش میخوره بیشتر میسوزه ولی ورم و التهاب خاصی نداره و فقط کل انگشتم قرمز هست. باید چیکار کنم؟

  13. مجید گفته:

    با سلام خدمت دوستان
    بارها زنبور بنده را نیش زده و همیشه بلافاصله یک حبه قند میزارم توی دهنم و میجومش تا با آب دهن حل بشه و سپس محل نیش رو باهاش آغشته میکنم. بلافاصله هم درد و سوزش از بین میره و بعدش دیگه ورم و خارش نخواهد داشت . این مورد روی من و خیلی ها جواب داده . این کار حتما باید بلافاصله بعد از نیش خوردن انجام بشه در غیر اینصورت اثر کمتری خواهد داشت . موفق باشید

  14. ناشناس گفته:

    ممنون از راهنمایی شما من روز سیزده بدر به عمد دوتا زنبور عسل گذاشتم نیشم بزنن چون در مورد اثرات و فواید زهر زنبور عسل اطلاع دارم ولی متاسفانه بد جایی را گذاشتم نیش بزنه دقیقا روی نبض دستم و نسبت به قبل که این تجربه رو در زانو ی هر دو پا داشتم خیلی درد شدید تر وورم وخارش بیشتر هس امیدوارم مشکلی پیش نیاد با تشکر

  15. ناشناس گفته:

    چند سال پیش زنبور عسل پشت پاشنه پامو نیش زد بعد دو هفته التهاب تمام اون قسمت جای نیش تاول زده بود و چرک ازش خارج میشد ومنم دوراز شهرو دکتر ودوا بودم تا رسیدم شهر دوتا سوزن بهم زدن وروز بعدش خوب شدم.
    امروزم تو تاریخ ۲۷ده .یه زنبور دستمو نیش زد وقتی دیدمش نیشش دراومده بود ناخداگاه از ضربه دستم ‌.ولی تمام دستم پف کرده وخارش شدید داشت .به دستم وجای التهاب عسل مالیدم .جای خارش به سوزش ودرد عوض شده

  16. مهدی گفته:

    سلام.یکبار یک زنبور وحشی بزرگی گردنم رو نیش زد .خیلی سوزش داشت خوشبختانه یکی از اقوام که نزد محل حادثه بود گفت نگران نباشید با مالیدن کمی گازوییل انگار آب سردی روی آتش بریزی سوزش قطع و بعد از حدود چند دقیقه نقطه ای مانند جوش پیدا شد که سر آن را ترکاندم و دیگر تمام.

  17. . . . گفته:

    چند سال پیش بازوی من رو زنبور عسل نیش زد و بعد عفونت کرد و تا دو ماه از جای نیشش بسیار چرک می اومد و خیییلییی خیلی بد بود و الان بعد چند سال هنوز جاش مشخصه

    • Omid گفته:

      صددرصد زنبورش وحشی بوده زنبورعسل نبوده و زنبور قبل ازاینکه تورو نیش بزنه یه موجودی رو نیش زده نیشش الوده بوده که تورو نیش زده الودگی منتقل شده صد درصد

  18. هستی گفته:

    سلام من دو روز پیش زنبور عسل نیشم زد الان هم ورم کرده هم خارش هم ناحیه ای که نیش خورده به کبودی میزنه بخاطر شرایط کرونا به دکتر هم نمیتونم مراجعه کنم، ایا طبیعیه ؟

    • خانزاده (پشتیبان) گفته:

      مدت زمان مورد نیاز برای هر فرد در کاهش التهاب حاصل از گزیدگی متفاوت هست .
      در صورت علائم حساسیت شدید مثل تب، حالت تهوع ،خارش شدیدپوستی ، تنگی نفس و …..به پزشک مراجعه کنید .

  19. اسدی گفته:

    سلام من دیروز زنبور دو دستم نیش زد امشب از درد نخوابیدم همش بیدار بودم یه دردی دارم میگشم خدایا نصیب هیچ کس نکنه البته ده بار هم قبلا نیش م زدن توی چند ما ولی این درد نداشت فقط ورم داشت خارش بنظرتون باید به دکتر مراجعه کنم هر چه تو این وضعیت کرناهی نمیشه نزدیک بیمارستان برویا

    • خانزاده (پشتیبان) گفته:

      درد ناشی از گزیدگی زنبور کاملا طبیعی هست . در صورت بروز علائم حساسیت شدید به پزشک مراجعه کنید در غیر این صورت نیازی به مراجعه به پزشک نیست .

  20. اشرفی گفته:

    سلام خسته نباشید
    مطالب بسیار ارزشمند در باره زنبورداری را مطالعه کردم .
    بسسسسسسسیار عالی.
    بپاس زحماتتان و نیز تهیه و ارائه این مطالب ارزشمند از شما تشکر و قدردانی میکنم.
    موفففففففففففففففق باشید

  21. حمید گفته:

    چند سال پیش حدودا 10 بار نیش زنبور عسل خورد رو بدنم. حدود یک ربع خارش داشتم هیچ دردی هم نداشتم فقط موقع گزش خیلی کم درد داشت

  22. سمیه گفته:

    سلام دیروز ظهر زنبور دیوونه ای دستمو نیش زد اینجا هم که هیچ امکاناتی نیس امروزم دستم ورم و خارش داره نگرررااااانم

  23. احد گفته:

    سلام دیروز منو زنبور نیش زده بلند میشم میخورم زمین سر گیجه هم دارم یه امپولی زدن ولی درس نشدم البته زنبور وحشی بزرگ بود

  24. ستاره گفته:

    سلام من رو یه ماه پیش زنبور نیش زده درد وحشتناکی داشتم و بعدش خارش و جایی که زنبور نیش زد ورم کرد و به اندازه یه دایره به قطر 20 سانتیمتر قرمز و ملتهب شد و بعد از یه هفته جاش کبود و سیاه شد و سه روز بعد از نیش زدنش تمام بدنم جای نیش زیادی بوجود امد حدود 50 تا جای نیش? و شدیدا خارش دارن و اذیت میکنن هیچ پمادی تاثیر نداشته حتی دکتر رفتم و برام دوتا امپول حساسیت و قرص و پماد نوشت ولی اصلا خوب نشدن. برای کسی اینطور جوردی پیش امده ؟ ایا راه حلی میدونید؟؟؟

  25. میلاد گفته:

    اگر با کمتر از 5 تا نیش حالت تهوع دارید به نظرم بدنتون یکم به نیش حساسیت نشون داده ، خواب آلودگی و کم اشتهایی تا دو روز طبیعیه من تا 8 نیش در یک روز بیشتر نخوردم که بتونم بگم چه حدیش برای بدن قابل تحمله ولی اگر مشکل تنفسی و یا واکنش پوستی غیر عادی ندارید جای نگرانی نداره

  26. میلاد گفته:

    سلام من زنبور دارم، خارش و ورم و التهاب جایی که نیش خورده تا ۳ روز طبیعیه، ولی یه چیز جالب که هست اینه که اگه زنبور بار بعدی دوباره همون نقطع رو نیش بزنه دیگه خارش و التهاب ندارین و فقط ورم میکنه، همین الان که من دارم کامنت تایپ میکنم ۴ جای بدنم زنبور نیش زده.

  27. نیکان گفته:

    منو زنبور عسل نیش زده به مچ دستم و الان دو روز است که هنوز خازش داره چیکار کنم کرونا هم هست نمیتونم جایی برم نمیدونم همه ی راه هارا امتحان کردم یخ. ، عسل، آب خنک

  28. ℳaral گفته:

    بچه ها امروز زنبور منو هم نیش زده فرداش هم کار دارم چی کارم ورمش خوب شه خیلی درد وسوزش داره

  29. سمیه گفته:

    سلام ،دوروز پیش زنبور نیشم زده ،،،همش خوابم میاد،،حالت تهوع دارم ،،چه کار کنم؟چی چی بخورم خوب بشم

  30. Arash گفته:

    سلام خسته نباشید.چن روز پیش در کوهای صعب العبور منگشت در حال رفتن به سردسیر بودیم که یکی از کندوهای عسل باز شد و بدبختانه یکی از افراد محلی اونجا که حساسیت هم داشت مورد حمله قرار دادن و نگم براتون تا جای نیش داشت گزیدن خلاصه طرف تا مرز بیهوشی رفت بدنش میلرزید نفسش تنگ شد چشمشهاش باز نمیشد هیچگونه دسترسی ب فوریتهای پزشکی و انتن موبایل نداشتیم…اخرش ی فکری زد ب سرم دو سه تا پک تریاک کشید بعد نیم ساعت خوب خوب شد.منکه هنوز باورم نمیشه…اما خدا بدادمون رسید

  31. زهرا گفته:

    سلام.یه سال پیش پسرم یا بچه صاحب خانه در حوض بازی میکردند .میگن زنبور گزیده.بچم زنبوری ندیده.الان هنوز اون قسمت خارش داره .گاهی تو راه رفتن دستش میزاره روش .و وقتی هم میخوابه
    رو کمرش و میخواد بچرخه خارش داره. قسمت بالایی باسنش که روش نمیشینه.الان من نمیدونم چکار کنم.راهنماییم کنید.

    • شیراز گفته:

      برید دکتر مطرح کنید شاید درون حوض اب لارو کرم درون اب به پوست نفوظ کرده ، این لارو بیشتر در زیر پوست سر زندگی میکنه

    • ناشناس گفته:

      مطمئنا یه کرمی انگلی چیزی وارد بدن این بچه شده.من همچین خاطره ی مشابهی رو استاد انگل شناسیم سنیدم .اسم اون انگل یا شاید کرم یادم نیس.یه نمونه مدفوع باید بدن

    • پروانه گفته:

      من همچین داستان مسابهی رو از استاد انگل شناسیم شنیدم احتمال داره بچتون خ وقته به یه مورد انگل یا کرم مبتلا باشه ولی برااینکه احتمالش رد شه با پزشک کودکان مشورت کنید احتمالا یه نمونه هم از مدفوعش قضیه رو جواب بده

  32. سجاد تک چشم گفته:

    سلام
    الان دارم از بخش داخلی بیمارستان پیام رو تایپ میکنم 12 ظهر هستش،
    دیروز ساعت 5 عصر یه زنبور در مکانی که روز قبلترش کندو جابجا
    شده بود و زنبور خیلی کمی در محل باقی موندن،به اسم زنبور های بی ملکه ،میگن اینا خیلی خشن هستن
    درست داخل ابرو بالای چشم راست منو زدن
    من 50 دقیقه بعد از نیش زدگی خودمو به اورژانس روسندم ،نگم از حالت بدنم
    بدون بزرگنمایی 20 تا 30 درصد از سطح بدنم جوش های بزرگ و قرمز و ورم های زیادی ایجاد شد
    گردن دست ها پشت زیر بغل اطراف سینه همه مکانی که کش شورت به بدن برخورد میکرد
    پاها یعنی همه جا
    موهای سر و ریش کله صورت اینقدر خارش وحشت ناک داشت قابل بیان نیست
    ده دقیقه قبل از رسیدن به به اورژانس گلو و راه تنفسی خشک شد
    خداروشکر رسیدم
    4 تا تزریق وریدی و دوتا سرم و یه تزریق داخل جلو ران داخل عضلاتی داخل اورژانس انجام شد
    حالم الان خوبه
    علائمی نیست
    بعد18 ساعت فقط ورم اطراف چشم بزرگ شد
    بقیه بدنم خوبه خداروشکر
    همه این ها در صورتی هستش که دو هفته قبل پشت دست چپ زیر انگشت شست نیش خوردگی داشتم
    نمیدونم به خاطر ناحیه نیش زدگی هستش که همچین واکنشی بدنم نشون داد یا بخاطر زنبور بی ملکه بودن این نیش زدگی بود یا بخاطر دومین نیش خوردگی بود که همچین واکنشی نشون داد

  33. sadafsaz گفته:

    سلام
    ۲۰ روز پیش حدود ۳۰ تا زنبور عسل دور گردن منو زد وبعد از چند روز به بیمارستان رفتم چون دستم بی حس شده بود بعد از ام -آر – آی وام- آر- اس آقایون دکترا متوجه شدند که نخاع من ملتهب شده است ودست من را بی حس کرده است آیا تا بحال سابقه داشته است؟

  34. مهناز گفته:

    میگن نیش زنبور عسل اگر حساسیت نداشته باشی خاصیت درمانی داره ولی من جرات نمیکنم کاری کنم که زنبور نیشم بزنه میترسم. اونایی رو که گزیده خیلی درد داره؟

    • ناشناس گفته:

      برای بار اول یه خورده درد داره ولی بعدا عادی میشه،فقط ورمش اذیت میکنه آدمو،و بعد چند مدت دیگه ورمم نمیکنه دیگع،این مدتی که دارم میگم شامل چندماه و چندسال میشه?

    • میلاد گفته:

      دردش بستگی به نژاد و میزان گرده ای که ازش تغذیه کردن داره اما نژاد هایی که الان پرورش داده میشن و زیادن قابل تحمله و 10 دقیقه اول درد داره و بعدش تبدیل به خارش میشه ، بستگی به میزان حساسیت فرد ممکنه تا 3 روز التهاب داشتبه باشه من اوایل زنبور داری بدنم بیشتر واکنش میداد بعد از حدود یک سال گه گاه نیش خوردن الان بعد از 2-3 ساعت التهاب جای نیش مثل نیش پشه میشه نکته مهم توی درد بیشتر محلشه صورت ( تمام صورت درد میگیره و مثل درد دندان تو استخوان صورت و فک
      حسش میکنی )و روی مفاصل ( کلافه کننده میشه) یا مسیر اعصاب اصلی ( مثلا سر شونه نیش خورده ولی تمام گردن و کتف دچار گرفتگی میشه ) درد رو بیشتر میکنه بهترین جا به نظر من روی دست ساعد و بازو هست ( دور ار مفاصل) پیشونیم هم نیش میخوره کمترین اذیت و ورم رو داره

  35. Ali گفته:

    سلام دوستان
    من حساسیت زیادی به نیش زنبور دارم. یکبار در روستا من رو گزید علایمی مثل التهاب صورت کهیر خارش همه اعضای بدن و تورم داشتم. یک حکیم محلی گفت سریع دوش آب یخ بگیر. خیلی سریع علایم برطرف شد.

  36. فاطمه گفته:

    سلام من امروز زیر دو سانتی متری چشمم رو زنبور عسل نیش زده و گونه ام ورم کرده خیلی درد دارم صورتم خیلی درد و سوزش داره فردا هم باید برم سر کار چیکار کنم زودتر خوب بشه؟

  37. غزل گفته:

    سلام دوستان ماست ونوشابه سیاه برای خارش جای نیش زنبور عسل مفیده من استفاده کردم خارشش رو کمتر میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *