خواص و خطرات مصرف عسل برای خانم های باردار

مصرف عسل برای خانم های باردار خواص و فواید زیادی دارد که البته در صورت مصرف بیش از حد باعث ایجاد خطراتی نیز میگردد. عسل شیرین، مقوی و سالم است. همه افراد پیر و جوان از آن به نوعی بهره میبرند. ولی مگر خوراکی های شیرین برای سلامتی ضرر ندارند؟! همچنین، هنگام بارداری تا چه حد ممکن است ایجاد خطر کند؟ این مقاله به شما کمک میکند تا خطرات و فواید عسل در زمان بارداری را دریابید. پس به خواندن ادامه دهید.

ویدیو خواص و خطرات مصرف عسل برای زنان باردار

[jwp-video n=”1″]

ویژگی های مغذی عسل:

عسل انبار مواد مغذی است. در زیر با آنها آشنا شوید.

 

یک پیمانه(۳۳۳ گرم) عسل حاوی کالری ها و مواد غذایی زیر میباشد.

ماده مغذی  مقدار در هر وعده
کالری 1031kcal
مجموع کربوهیدرات ها 279g
فیبر خوراکی 1g
قند 278g
پروتئین 1g
ویتامین  B6 0.1mg
 ویتامین  C 1.7mg
ریبوفلاوین 0.1mg
فولات 6.8mcg
آهن 1.4mg
کلسیم 20.3mg
پتاسیم 176mg
فسفر 13.6mg
منیزیوم 6.8mg
روی 0.7mg
منگنز 0.3mg
سدیم 13.6mg
مس 0.1mg
فلوراید 23.7mcg
سلنیوم 2.7mcg

 

خواص عسل برای خانم های باردار:

از آنجایی که عسل علاوه بر مواد مغذی، پر از قندهای گلوکز و فروکتوز هم هست میتواند در زمان بارداری فواید زیادی داشته باشد.

خواص مصرف عسل برای خانم های باردار
خواص و خطرات مصرف عسل برای خانم های باردار

 

سیستم ایمنی را تقویت میکند: خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی عسل باعث افزایش ایمنی بدن می شود. همچنین با تنظیم اسید معده، سوزش های جزئی و سوزش سر دل و زخم معده را درمان می کند.

شر بی خوابی را کم میکند: عسل طبیعی به عنوان بک آرام بخش به غلبه بر بی خوابی کمک می کند. خوردن شیر با یک قاشق عسل قبل از خواب، به شما کمک می کند که خوابی راحت و بدون پریشانی داشته باشید.

سرفه و سرماخوردگی را از بین میبرد: خواص ضد ویروس عسل از فعالیت ویروس ها در داخل بدن و در پی آن از سرماخوردگی جلوگیری میکند. عسل در جلوگیری و تسکین سرفه نیز بسیار موثر است هرچند هیچ مدرک علمی که این موضوع را تایید یا نقض کند موجود نیست.

گلودرد را تسکین میدهد: خواص ضد التهاب عسل باعث تسکین سوزش و ناراحتی های گلو می شود. اضافه کردن عسل به چای زنجبیل و لیمو، و گرم نوشیدن آن آرام آرام برای از بین بردن گلو درد مفید است.

درمان زخم معده: مطالعات نشان داده است که مصرف منظم عسل باعث کاهش رشد باکتری های هلیکوباکتر پیلوری، که عامل ایجاد زخم معده هستند، می شود.

سلامت پوست سر را افزایش میدهد: طبیعت ضد باکتری عسل نه تنها گلودرد را درمان می کند، بلکه در از بین بردن شوره سر و خارش پوست موثر است. مقداری عسل را در آب حل کنید و برای درمان چنین شرایطی روی سر خود بمالید.

حساسیت را کم میکند: هرچند ممکن است بطور قطعی و کامل نباشد اما عسل در کنترل آلرژی های فصلی کمک میکند و عسل محلی که دارای گرده گل است، اگر بطور منظم مصرف شود، بدن را در برابر گرده و آلرژی های فصلی مقاوم میسازد.

آیا عسل برای زنان باردار خوب است؟

آیا زنان باردار باید نسبت به خوردن عسل نگران باشند؟ زیرا اعتقاد بر این است که عسل می تواند سبب بروز بوتولیسم شود که بر جنین تاثیر می گذارد. بوتولیسم در واقع بیماری جدی ناشی از یک باکتری مضر به نام (Clostridia) در عسل است. شانس این که زنان باردار تحت تاثیر این عفونت قرار بگیرند کم است، زیرا سیستم ایمنی بدن آنها می تواند قبل از شروع بیماری با آن مبارزه کند، همچنین، در طول بارداری، جفت به عنوان یک مانع موثر عمل می کند و سموم را از تأثیر بر روی جنین محافظت می کند. به همین دلیل عسل یک غذای بسیار مفید برای زنان باردار است، اما باید در مقادیر متوسط ​​مصرف شود.

 

خطرات مصرف عسل برای زنان باردار
خطرات مصرف زیاد عسل در هنگام بارداری

 

خطرات مصرف عسل هنگام بارداری:

همانطور که مصرف افراطی هر ماده ای هر چند پر خاصیت ترین مواد باعث ایجاد مشکلاتی میشود، بیش از حد مصرف عسل در دوران بارداری میتواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد.

 

۱ – حساسیت بدن به انسولین را کم میکند: مصرف بیش از حد عسل میزان قند خون را بالا می برد و تاثیر انسولین روی بدن را پایین می آورد. مصرف بیش از ۲۵ کرم قند فروکتوز در روز هنگام بارداری میتواند خطرناک باشد.

۲ – باعث گرفتگی میشود: مصرف بیش از حد عسل منجر به گرفتگی عضلات داخلی شکم، اسهال، یبوست و نفخ میشود. مصرف بیش از اندازه عسل بدن شما را اسیدی میکند و روی مجرای گوارشی تاثیر میگذارد و باعث پایین آمدن سرعت گوارش میشود.

3 – باعث عفونت می شود: در حالی که عسل معمولا در دوران بارداری به عنوان غذای سالم شناخته می شود، زنان دارای اختلالات گوارشی مثل کرون یا IBD ممکن است بخواهند در دوران بارداری خود احتیاط بیشتری نسبت به خوردن عسل داشته باشند و با پزشک خود در مورد آنچه که در رابطه با هر گونه خطر ابتلا به عفونت در صورت خوردن عسل دچار می شوند مشورت کنند.

میزان مناسب مصرف عسل برای خانم های باردار

سه تا پنج قاشق (۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری) عسل در روز مشکلی ایجاد نمیکند از آنجایی که هر قاشق تقریبا ۶۰ کالری دارد. کالری بدست آمده از قند های ساده نباید بیش از ۱۰٪ کالری مورد نیاز بدن هنگام بارداری ( که حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز است) را تشکیل دهد.

 

نکات مهم درباره مصرف عسل برای خانم های باردار

 

عسل را به روش های زیر نباید مصرف کنید:

خواص و خطرات مصرف عسل برای خانم های باردار
از بین رفتن آنزیم های عسل در صورت افزودن به نوشیدنی های داغ

 

  • عسل را به نوشیدنی های داغ اضافه نکنید زیرا آنزیم های مفید آنرا از بین میبرند. بهتر است عسل را به آب ولرم یا گرم اضافه کنید.
  • عسل را نباید با پوست توفو یا توفو مصرف کرد چون تاثیر آن برعکس خواهد بود و باعث مسمومیت غذایی میشود.

 

راهنمایی در انتخاب عسل:

 

اگر کیفیت عسل خوب باشد، معمولا خوردن آن حتی برای خانم های باردار مشکلی ایجاد نمیکند.

  • مطمئن شوید عسلی که مصرف می کنید مربوط به تغذیه زنبور بر روی گل و گیاه و کاملا طبیعی باشد.
  • عسل خام و مورد اطمینان انتخاب کنید که حداقل فرآوری روی آن انجام شده باشد.

 

اگر مطمئن نیستید چه نوع عسلی استفاده کنید با مشاوران آهوتا تماس بگیرید تا بهترین نوع عسل که مناسب شما می باشد را معرفی کنند.

خرید عسل

3 دیدگاه برای “خواص و خطرات مصرف عسل برای خانم های باردار

  1. rahele گفته:

    من تو یه کتاب طب سنتی داشتم میخوندم که اگر میخواهید فرزندتون چهره زیبایی داشته باشه سیب و عسل در زمان بارداری مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *