خوردن عسل در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

خوردن عسل در بارداری می تواند با تامین انرژی از قندهای طبیعی و ارائه ترکیبات مفیدی چون آنتی اکسیدان ها، به سلامت مادر و جنین کمک کند؛ این آنتی اکسیدان ها ممکن است در کاهش استرس اکسیداتیو نقش داشته باشند. با این حال، مصرف عسل در بارداری نیازمند آگاهی و احتیاط است، زیرا می تواند بر سطح قند خون تاثیر بگذارد.

همچنین مصرف نوع خام یا غیرپاستوریزه آن به دلیل خطر نادر اما جدی بوتولیسم توصیه نمی شود. این مقاله به طور دقیق فواید عسل در بارداری، مضرات احتمالی، میزان و نحوه مصرف عسل در دوران بارداری را بررسی می کند تا شما بتوانید با اطلاعات کامل تصمیم گیری کنید.

ترکیبات اصلی عسل و اهمیت آن در دوران بارداری

عسل عمدتاً از کربوهیدرات های ساده، یعنی قندهای طبیعی فروکتوز و گلوکوز تشکیل شده است که منبع خوبی برای تأمین انرژی بدن شما هستند.

در کنار این قندها، عسل مقادیری ویتامین های ضروری مثل ویتامین های گروه B (مانند B2، B3، B5، B6) و ویتامین C و همچنین مواد معدنی مهمی چون پتاسیم، کلسیم، روی و منگنز را در خود جای داده است. علاوه بر این ها، ترکیبات فعال گیاهی ارزشمندی به نام فنول ها و فلاونوئیدها نیز در عسل یافت می شوند که به خواص منحصر به فرد آن کمک می کنند.۱

این مجموعه از ترکیبات، به ویژه فنول ها و فلاونوئیدها، ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کرده، التهاب را کاهش دهند و از سلول های بدنتان در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کنند. همان طور که اشاره شد، استرس اکسیداتیو به عدم تعادل در بدن اشاره دارد که می تواند به سلول ها آسیب بزند.

کاهش استرس اکسیداتیو در بارداری اهمیت ویژه ای دارد، زیرا می تواند خطر بروز برخی عوارض جدی مانند پره اکلامپسی (که با فشار خون بالا در بارداری مشخص می شود)، مشکلات احتمالی در تکامل سیستم عصبی جنین و التهابات مزمن در بدن مادر را کاهش دهد. بنابراین، این خاصیت عسل می تواند به داشتن یک بارداری سالم تر کمک کند.

از سوی دیگر، مواد معدنی و اسیدهای آلی موجود در عسل ممکن است به بهبود فرایند جذب کلسیم در بدن شما کمک کنند. این امر برای حفظ سلامت استخوان های شما و همچنین رشد مناسب اسکلت جنین در طول دوران بارداری بسیار مفید است.

honey can improve infertility, protect the postmenopausal reproductive tract, prevent toxic effects, maintain sperm quality by restoring testosterone levels and treat VVC infections.

عسل می تواند به بهبود ناباروری کمک کند، از دستگاه تناسلی زنان پس از یائسگی محافظت کند، جلوی اثرات سمی را بگیرد، با بازگرداندن سطح تستوسترون به حفظ کیفیت اسپرم کمک کند و به درمان عفونت های قارچی واژن (VVC) کمک کند (mdpi)

عسل در بارداری

خواص خوردن عسل در بارداری

حالا با استناد به یافته های علمی، فواید خوردن عسل در بارداری را دقیق تر بررسی می‌کنیم:

تسکین مشکلات گوارشی و کمک به هضم

مطالعات نشان داده اند که عسل مخصوصا در ترکیب با سیاه دانه به دلیل خاصیت ضدباکتریایی اش، ممکن است به مهار رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) کمک کند؛ این باکتری عامل شناخته شده ای برای ایجاد زخم معده است. از آنجا که مشکلات گوارشی مانند رفلاکس، یبوست و تهوع در بارداری شایع هستند، مصرف متعادل عسل میتواند به تسکین این علائم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما کمک کند. ۲

آلرژی را کاهش می دهد

مصرف منظم عسل، بدن را در برابر گرگرفتگی و آلرژی فصلی محافظت می کند.

کاهش احساس تهوع   

خانم های باردار از احساس تهوع و استفراغ رنج می برند که به همین دلیل نمی توانند به درستی غذا بخورند. استفراغ بیش از حد حتی می تواند باعث کمبود آب بدن شود که باعث بستری شدن در بیمارستان می شود. برای جلوگیری از تهوع و استفراغ، مصرف عسل توصیه می شود.

درمان سوء هاضمه

سه ماهه سوم بارداری یک زمان دشوار است؛ زیرا بیشتر زنان در معرض سوزش سر دل هستند. رحم رشد می کند این باعث می شود که فشار روی معده و روده ایجاد شود. داشتن یک لیوان شیر گرم با یک قاشق غذاخوری عسل کمک می کند تا ناراحتی را تسکین دهد.

 

مصرف عسل در بارداری؛ خواص،مضرات و نحوه مصرف

خطرات مصرف عسل در بارداری

مصرف بیش از حد عسل می تواند منجر به عوارض جانبی خاصی شود.

مزایای عسل زیاد است و شما ممکن است وسوسه مصرف آن به طور منظم باشد. به استثنای کسانی که در معرض آلرژی به محصولات زنبور عسل هستند، عسل به طور کلی برای زنان باردار هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای ندارد. با این حال، حاملگی مستلزم این است که زنان با توجه به مصرف مواد غذایی خود با احتیاط بیشتری برخورد کنند.

بدانید که چقدر عسل برای شما مناسب است و مقدار بهینه ای که می توانید بدون تاثیر بر روی قند خون یا سلامت کودک خود داشته باشید. همچنین زنان باردار باید خود را برای دیابت بارداری بررسی کنند. وضعیتی که به آنها نیاز دارد به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنند. عسل حاوی گلوکز است از این رو چنین بیماران باید محتاط باشند.

حساسیت به انسولین را افزایش می دهد

عسل باعث افزایش سطح قند خون می شود و مقاومت به انسولین را افزایش می دهد؛ زیرا در دوران بارداری، مصرف بیش از ۲۵ گرم فروکتوز در روزخطرناک است.

باعث گرفتگی عضله میشود

عسل باعث گرفتگی عضلات شکم، اسهال، یبوست و نفخ می شود. مصرف بیش از حد عسل بدن شما را اسیدی می کند و بر دستگاه گوارش اثر می گذارد و بنابراین سرعت هضم شدن را کاهش می دهد.

بر سلامت بهداشت دهان و دندان تاثیر می گذارد

سطوح بالای قند در عسل موجب حفره های دندانی و فرسایش دندان می شود.

افزایش وزن

کالری غنی موجود در عسل، باعث اضافه وزن می شود.

 

خوردن چه مقدارعسل در حین بارداری مجاز است؟

سه تا پنج قاشق غذاخوری (۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری) عسل در روز بی خطراست؛ زیرا یک قاشق غذاخوری حاوی حدود ۶۰ کالری است. کالری های قند ساده نباید بیش از ۱۰٪ کل کالری مورد نیاز در دوران بارداری (که حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز است) باشد.

هشدارها هنگام خوردن عسل

عسل را در آب داغ یا نوشیدنی ها اضافه نکنید؛ زیرا آنزیم های سالم آن را از بین می برند. شما می توانید آن را به آب ولرم اضافه کنید.

عسل را در غذاهای غنی از ویتامین های C و D اضافه نکنید؛ زیرا مواد معدنی موجود در عسل، مزایای ویتامین ها را خنثی می کنند.

از مخلوط کردن عسل با نخود فرنگی اجتناب کنید؛ زیرا می تواند فواید آن را را معکوس کند و باعث سوء هاضمه شود.

مصرف عسل در بارداری؛ خواص،مضرات و نحوه مصرف

مصرف عسل و لیمو در بارداری

 مصرف عسل و لیمو در بارداری

حاملگی با درد و زحمت همراه است اما زمانی که در دوران بارداری بیمار می شوید، می تواند حتی سخت تر شود. هنگامی که شما حامله نیستید، هرعلامتی از سرماخوردگی یا آنفولانزا باعث می شود تا شما سراغ دارو بروید، اما وقتی که باردار هستید، باید جایگزین های مطمئن تری پیدا کنید. عسل و لیمو محبوب ترین روش هستند. اما آیا میتوانید از عسل و لیمو در بارداری استفاده کنید؟ آیا روش بی خطری است؟

لیستی از چیزهایی که در حین بارداری نمی توانید بخورید یا بنوشید وجود دارد، اما خوشبختانه عسل و لیمو دراین لیست قرار ندارند. عسل و لیمو، گرم یا سرد، در طول بارداری برای نوشیدن کاملا مناسب است.”یک فنجان چای گرم لیمو و عسل در واقع می تواند تسکین دهنده گلو درد باشد” و به خصوص برای کاهش سرفه نیز موثر است.

لیمو و عسل وقتی می تواند مسئله شود که شما مشکل دستگاه گوارش داشته باشید. “اگر از سوزش سردل یا رفلاکس اسید رنج می برید، اسیدیته و قند لیمو و عسل می تواند کمی تحریک کننده باشد.

حالا که می دانید عسل و لیمو در طول بارداری بی خطر هستند، ممکن است بخواهید درباره چگونگی مصرف آن بدانید. ساده ترین راه، اضافه کردن نصف لیمو (با پوست) و یک قاشق غذا خوری عسل خام به یک لیوان آب جوش است. این مقاله اشاره کرد که ویتامین C در آب لیمو و خواص ضد باکتری و آرامش بخشی که در عسل وجود دارد با هم می توانند به کاهش علائم شما کمک کنند.

نظر یا تجربه شما درباره مصرف عسل در بارداری چیست؟ نظر خود را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید.

momjunction

romper

خرید عسل

منابع:

  1. Health Benefits of Honey – Dr. Basem S. Elsharkawy
  2. Nigella Sativa and Honey Combination Against Gastric H. pylori – Hashem-Dabaghian et al.

3 دیدگاه در “خوردن عسل در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

  1. روبار گفت:

    باسلام و سپاسگزار
    باوجود سرددرد شدید از مصرف و اختلاط آن و ریسمش میترسم

  2. afsane گفت:

    سلام
    لطفا درباره مصرف عسل در بارداری از نظر طب سنتی هم توضیح بدید.

    1. براتی گفت:

      ممنون از پیشنهادتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *