نان زنبور عسل و خواص آن

آیا درباره نان زنبور عسل شنیده ‌اید اما از مزیت ‌های آن اطلاعی ندارید؟ گذشتگان ما این ماده را در شرایط مختلف مصرف می ‌کردند، اما دانشمندان خواص این ماده را تنها برای تعدادی از این شرایط تأیید کرده ‌اند.

ویدئو نان زنبور عسل و خواص آن

نان زنبور عسل، همان گرده زنبور عسل تخمیر شده است. اما این ماده بطور مصنوعی توسط انسان‌ ها ساخته نمی‌ شود، بلکه زنبورها از طریق افزودن مقدار کمی از بزاق خود و مقداری عسل به گرده گل، این ماده را تولید می ‌کنند. به این ترتیب، متوجه می‌ شویم که کیفیت گرده گل معمولی بسیار بهبود یافته و بدین ترتیب اثرات آن بر سلامتی نیز ارتقا می ‌یابد.

نان زنبور عسل تحت عناوین دیگری از جمله پرگا و آمبروسیا (مائده بهشتی) نیز شناخته می ‌شود. محتویات فعال آن به راحتی توسط بدن انسان جذب می ‌شود و اثر درمانی طبیعی بر وضعیت فیزیولوژیکی اندام و بافت ‌ها دارد.

این مخلوط تحت یک تخمیر اسید لاکتیک قرار می گیرد که بسیار شبیه به ماست و دیگرمحصولات لبنی تخمیر شده است و پس از تقریباً ۳ ماه به چیزی تبدیل می ‌شود که ما آن را نان زنبورعسل می ‌نامیم. این تخمیر، حفظ محصول را تضمین می ‌کند و آن را در مواد مغذی تقویت می ‌کند. این ترکیب شبیه به گرده زنبور است که تنها ۳ برابر بیشتر از ارزش غذایی و ضد میکروبی آن است!

نام ‌های دیگر نان زنبورعسل:

  • آمبرواز
  • گرده زنبور

نان زنبور عسل

خواص نان زنبور عسل برای سلامتی

بر اساس طب سنتی، نان زنبور عسل برای افرادی که از بیماری ‌های گوارشی و مشکلات سیستم کبدی (هپاتیک) رنج می ‌برند، شدیداً توصیه شده است. این ماده به کبد کمک می‌ کند تا عملکرد بهتری داشته و بدن را سم ‌زدایی کند؛ همچنین سطح کلسترول را کاهش می ‌دهد و مصرف آن برای مقابله و درمان تصلب شرایین هم توصیه شده است. این ماده در درمان اختلالات دستگاه ادراری و مشکلات پروستات نیز بسیار مفید است. همچنین میزان اشتها را اصلاح کرده، رنگ پوست را بهبود می ‌بخشد و اثر جوان‌ سازی بر کل بدن انسان دارد.

با وجود اینکه مطالعات کمی درباره فرآورده‌های حاصل از زنبور عسل وجود دارد، مطالعات اخیر بیشتر بر اثرات نان زنبور عسل متمرکز بوده‌ اند.

فعالیت آنتی ‌اکسیدانی

مشخص شده است که نان زنبورعسل فعالیت آنتی ‌اکسیدانی بالایی دارد. تحقیقات نشان داده ‌اند که جهت بهره ‌مندی از خواص آنتی ‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عسل، بهتر است که هم از نان زنبور عسل و هم بره موم استفاده شود.

تحقیق «خواص کاربردی عسل ترکیب شده با نان زنبور عسل و بره موم» که در سال ۲۰۱۷ توسط اس. کووالسکی و همکارانش انجام شد، مشخص نمود که نان زنبور عسل دارای تأثیر بیشتری بر خواص آنتی ‌اکسیدانی عسل می ‌باشد. آن ‌ها عسل غنی شده توسط بره موم و نان زنبور را به منظور سنجش میزان خواص آنتی ‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن آزمایش کردند.

نان زنبور عسل

هپاتیت

یالومیسیانو و همکارانش در سال ۱۹۷۶ با آزمایش بر روی ۱۱۰ بیمار مبتلا به هپاتیت نشان دادند که مصرف روزانه ۳۰ گرم نان زنبور عسل به مدت ۳۰ روز، یا گرده زنبور عسل تازه به مدت ۹۰ روز، نسبت آلبوین/گلوبولین خون را به حالت طبیعی بازگردانده است. این نسبت در بیمارانی که نان زنبور مصرف می‌ کردند از ۹۶/۰ به ۲۷/۱ و در بیمارانی که از گرده گل استفاده می ‌کردند از ۸۵/۰ به ۲۶/۱ تغییر کرد. یعنی نان زنبور عسل سه برابر قوی ‌تر از گرده گل است.

بیماری‌ های قلب و دستگاه گردش خون

دکتر کاسایِنکو در سال ۲۰۱۰، بیماران مبتلا به دیس‌لیپیدمی (اختلال میزان چربی خون) را با استفاده از نان زنبور عسل درمان کرد. او به مدت ۱۲ هفته، روزانه ۴۰ گرم گرده و نان زنبور عسل داد و هر کدام از این مواد باعث افزایش میزان کلسترول خون، به ترتیب، تا میزان ۴/۱۱ و ۵/۲۰ درصد شدند. همان مقدار نان زنبور به تنهایی باعث کاهش تری گلیسیرید تا ۵/۱۲ درصد و HDC (آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز) تا ۳/۱۲ درصد شد.

آنمی (کم‌ خونی فقر آهن)

نان زنبور عسل (به عنوان تنها داروی مصرفی) به ۲۰ بیمار مبتلا به آنمی داده شد. این بیماران نان زنبور خالص یا ترکیب آن با عسل به نسبت ۱:۱ را سه بار در روز و به مدت بیش از یک ماه مصرف کردند که مقادیر مصرف آن به شرح زیر است:

– یک قاشق چایخوری برای بزرگسالان

– یک سوم قاشق چایخوری برای نوزادان زیر یکسال

– نصف قاشق چایخوری برای کودکان رده سنی یک سال به بالا

وضعیت سلامتی این بیماران در طول درمان بهبود یافت و اشتهای آن ‌ها افزایش پیدا کرد. بیماران سرزنده‌ تر و با نشاط تر بودند و وزن آن‌ ها نیز افزایش یافته بود. از این گذشته، سردرد، ضعف، سرگیجه و خستگی در آن‌ها از بین رفت. غشاهای پوستی و مخاطی آن ‌ها سرحال ‌تر بودند و هموگلوبین و گلبول‌ های قرمز خون آن‌ ها نیز افزایش داشته ‌اند. نتیجه این پژوهش این بود که نان زنبور عسل، برای درمان آنمی مناسب است.

فواید نان زنبور عسل

فشار خون شریانی بالا

در سال ۲۰۰۹ لیفروف و همکارانش ۵۷ بیمار زن و مرد را با مصرف روزانه ۱۵ گرم نان زنبور عسل بصورت دو بار در روز و به مدت ۴۵ روز تحت درمان قرار دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که کلسترول کل آنها تا میزان ۲۴ درصد، LDL‌ تا ۳۶ درصد کاهش و HDL آن ‌ها با ضریب ۱/۲ افزایش یافت.

فعالیت ضدمیکروبی

تحقیق «فعالیت ضدمیکروبی انواع مختلف عسل و نان زنبور عسل در مقابل گونه ‌های S. aureus و S. epidermidis» توسط ویلما بالتروسایتیت و همکارانش از لیتوانی، بر ارزیابی خواص ضدمیکروبی فرآورده ‌های  انواع مختلف عسل و نان زنبور عسل تمرکز داشت. ۳۴ نمونه عسل و ۴ نمونه نان زنبور عسل در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس آزمایش شدند.

مشخص شد که فعالیت ضدباکتریایی این مواد، به تشکیل پراکسید هیدروژن و تا حد زیادی به گل منبع تولید عسل، بستگی دارد. تنها ۳ مورد از ۱۰ عسل تولید شده از ترکیب چند گل (عسل بهاره چندگل، عسل تابستانی چندگل و نوعی عسل با منشأ ناشناخته) رشد S. aureus و S. epidermidis را متوقف کردند. همچنین غلظت این مواد باید بیشتر از ۲۵ درصد باشد (نسبت جرم به حجم). گونه S. epidermidis بیشتر از S. aureus نسبت به خواص ضدمیکروبی این مواد مقاوم بود.

همانطور که انتظار می ‌رفت، نمونه ‌های عسل‌ های تقلبی خواص ضدمیکروبی از خود نشان ندادند. واضح است که حرارت دادن عسل، تأثیری منفی بر خواص ضدمیکروبی آن دارد.

نتیجه‌گیری: نمونه عسل ‌های آزمایش شده، به دلیل تشکیل آنزیمی پراکسید هیدروژن، دارای فعالیت ضدمیکروبی بودند. هرچند، نان زنبور عسل، فعالیت غیر پراکسیدی پسماند از خود نشان داد، بنابراین این موضوع تنها عامل کمک کننده به این نوع فعالیت نبوده است.

مطالعات نشان دادند که استفاده از عسل و نان زنبور عسل در ترکیبات غذایی، می‌تواند به کنترل برخی پاتوژن‌های خوراکی کمک کند.

اثر ضدتومور

بر طبق مقاله «ترکیب فلاوونوئید و فعالیت ضدتوموری نان زنبور عسل جمع ‌آوری شده در منطقه شمال شرقی پرتغال» توسط فیلیپا سوبرال و همکارانش، نان زنبور عسل فعالیت ضدتوموری متوسطی از خود نشان می‌ دهد.

این تحقیق، اولین گزارش متمایز کننده فلاوونوئیدهای گلیکوزیدیک در نمونه‌ های نان زنبور عسل را ارائه می ‌دهد. در ۶ نمونه مورد آزمایش، ۳۲ مورد از مشتقات فلاوونول گلیکوزید، از جمله گوئرستین، کائمفرول، میریستین، ایزورامستین و هرباسترین وجود داشتند. همچنین نکته قابل توجه این است که هیچ یک از نمونه ‌های نان زنبور عسل، سمیت برای سلول ‌های نرمال را از خود نشان ندادند.

شما چه تجربه ای از مصرف نان زنبور عسل دارید ؟ با ما در میان بگذارید

خرید گرده گل

1 دیدگاه در “نان زنبور عسل و خواص آن

  1. ناشناس گفت:

    جناب اقای براتی
    با سلام
    من فیلم های مربوط به زنبور عسل میخواستم جهت ارایه .راههای اشتراک قابل انتقال نیستند. (زنبور عسل کارگر را بهتر بشناسید و نان زنبور عسل).ممنون میفرستم برایم بفرستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *