خواص عسل مریم گلی طبیعی
خواص عسل مریم گلی و فواید آن در درمان بیماری های مختلف، ما را مجاب کرد تا در یک مقاله بطور کامل درباره عسل مریم گلی و خواص آن نکاتی را بیان کنیم. عسل مریم گلی دارای مزه، بو و رنگی خاص است. این عسل از شهد گیاه بسیار آشنا و معروف مریم گلی ساخته میشود که یکی از گیاهان دارویی پرطرفدار و پرکاربرد بوده و یکی از ادویههای آشپزی است که در همه جا یافت میشود و مردم به راحتی به آن دسترسی دارند.
فهرست مطالب
Toggleویدئو خواص عسل مریم گلی طبیعی
[jwp-video n=”1″]
منشأ گیاهی عسل مریم گلی
منشأ گیاهی این عسل، گونههای مختلف گیاه مریم گلی است. عسلی که از گونه Salvia Officinalis L. (مریم گلی معمولی) ساخته میشود، خواص فراوانی برای بدن ما دارد.
نام گیاهشناسی: Salvia Officinalis L. از لغت لاتین Salvere به معنی «نجات دادن»
نامهای دیگر: به انگلیسی: مریم گلی (sage)، مریم گلی معمولی (common sage)، مریم گلی طلایی (golden sage)، مریم گلی آشپزخانه (kitchen sage)، مریم گلی اصلی (true sage)، مریم گلی آشپزی (culinary sage)، مریم گلی دالماسی (Dalmatian sage) و مریم گلی پهنبرگ (broadleaf sage). به فرانسه: Sauge. به ایتالیایی: Salvia. به آلمانی: Salbei. به اسپانیایی: Salvia. به فنلاندی: Ryytisalvia.
تیره: نعناعیان
تنوع: بسیار زیاد. Black Button، مریم گلی سفید و مریم گلی بنفش معروفترین انواع مریم گلی هستند. مزارع کشتی مریم گلی از مریم گلی بنفش و قرمز تشکیل شدهاند.
موقعیت مکانی: سرتاسر جهان. سرمنشأ این گیاه نواحی مدیترانهای بوده است و تقریباً در همه جا و اغلب در مناطق صخرهای، بصورت وحشی میروید، اما درون باغچهها نیز رشد میکند.
این گیاه در آب و هوای خشک سریعتر رشد میکند و گیاه اضافه خوبی برای یک محیط کشت پایدار مانند باغچه است، بطوری که میتوان یک بار این گیاه را کاشت و تا چندین سال از آن استفاده نمود. کاشت این گیاه در باغچههای سبزیجات میتواند به دفع برخی حشرات کمک کند.
شرح:
مریم گلی یک گیاه چهارفصل است که تا ارتفاع ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر رشد میکند. این گیاه دارای ساقه چوبی و ریشهای بسیار مستحکم است. برگ و رنگ گل آن ممکن است با توجه به نوع کشت، تفاوت زیادی با یکدیگر داشته باشند، اما مریم گلی معمولی در بالا به رنگ سبز نقرهای و در پایین تقریباً سفید با برگهای بیضوی شکل و گلهای پیچ خورده آن دارای رنگهایی مختلف از بنفش تا صورتی نزدیک به سفید هستند. ساقه این گیاه همانند مشخصه سایر نعناعیان، مربعی است.
برای برخورداری از ویژگیهای درمانی، این گیاه را باید پیش از شکوفه دهی برداشت نمود. برگها و شاخههای جوان آن برای مصارف درمانی استفاده میشوند.
برگهای تازه مریمگلی به عنوان ادویه در آشپزی کاربرد دارند. مریم گلی دارای طعمی معطر و تا حدی تلخ است و به عنوان چاشنی به پاستا و پیتزا و همچنین به عنوان طعم دهنده به گوشت گوساله، بره، ماهی و نیز املت افزوده میشود.
خواص بهبوددهندگی مریم گلی
همه ما از نوشیدن چای لذت میبریم و تنها این را میدانیم که فوایدی برای سلامتی دارد اما نیازی نیست که بدانیم که این فواید چه هستند. مثلاً لازم نیست اسامی تمام اجزای بدن خود را بدانیم تا عملکرد بهتری از خودشان نشان دهند. اما در صورتی که میخواهید از مشخصات این گیاه اطلاع یابید یا مشکل خاصی دارید و میخواهید بدانید که آیا این گیاه میتواند به شما کمک کند یا خیر، در اینجا برخی از خواص این گیاه را برای شما بیان میکنیم:
خواص ضد باکتریایی، ضد قارچ، ضد آفات، ضد اسپاسم، ضد تعریق، قابض، عرق آور (در صورت مصرف گرم)، خلط آور، ازدیاد قاعدگی، تب بر، داروی اعصاب، بندآورنده خون، مقوی، مُدر، ضد نفخ.
نکته جالب توجه:
آنچه که درباره این گیاه بسیار جالب توجه است این است که تأثیر مختلفی بر افراد دارد و با توجه به وضعیت افراد، میتواند طبیعت گرم یا سرد داشته باشد. یک برگ تازه مریم گلی را بجوید و ببینید که آیا دهان شما را خنکتر میکند یا گرمتر. در برخی افراد، در صورتی که مریم گلی را بصورت یک دمنوش گرم مصرف کنند، گرم کننده و در صورتی که بصورت خنک (یا تنتور) مصرف کنند، خنک کننده است. این اتفاق به نظر طبیعی میرسد، اما برای همه این گونه نیست و به عوامل زیادی از جمله وضعیت سلامت افراد بستگی دارد.
موارد احتیاط: مریم گلی دارای ماهیت خشک کنندگی است و مادران شیرده باید از مصرف آن خودداری کنند، مگر اینکه به کاهش دادن شیر خود نیاز داشته باشند. بطور کلی مصرف این گیاه به افرادی که دارای بدنی خشک هستند، توصیه نمیشود. به دلیل توجون در آن (یکی از روغنهای ناپایدار مریم گلی)، در افراد مستعد تشنج نباید به عنوان دارو مصرف شود. زنان باردار باید از مصرف دوز دارویی این گیاه اجتناب کنند. صرف نظر از اینکه در چه وضعیتی هستید، پیش از مصرف دوزهای بالای این گیاه، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
روغن مریم گلی
در اروپا، مریم گلی به منظور استخراج روغن آن کشت میشود. این روغن از مریم گلی معمولی (Salvia officinalis) به اضافه مریم گلی یونانی (Salvia fruticosa) استخراج میشود. این روغن حاوی سینئول، بورنئول و توجون است. برگهای مریم گلی دارای اسید تانیک، اسید کلروژنیک، اسید کافئیک، نیاسین، نیکوتینامید، فلاوونها، گلیکوسیدهای فلاوونوئید و مواد استروژنی هستند.
دو نوع روغن مریم گلی وجود دارند که در بازار یافت میشوند: روغن مریم گلی معمولی و مریم گلی مرموک (Clary sage).
تفاوت این دو نوع روغن به دلیل گیاهی است که از آن استخراج شدهاند. روغن مریم گلی مرموک از گیاه مریم گلی مرموک ساخته میشود که یکی از هم خانوادههای مریم گلی معمولی است.
خواص روغن عصاره مریم گلی معمولی برای سلامتی
ضد قارچ، ضد میکروب، آنتی اکسیدان، ضد آفات، ضد التهاب، ضد اسپاسم، ضد باکتری، دفع کننده صفرا و افزایش دهنده ترشح صفرا، التیام دهنده زخم، سم زدا، کمک به گوارش، ضد عفونی کننده، افزایش قاعدگی، خلط آور، تب بر، ماده ضد یبوست و محرک.
خواص روغن مریم گلی مرموک
وضعیت نرمال و سالمی را در طول PMS حفظ میکند. همچنین این روغن میتواند برای زنان یائسه مفید باشد.
– اغلب جهت بهبود بینایی و مشکلات مرتبط با آن مانند خستگی یا فشار چشم مصرف میشود و از چشمها در برابر از دست دادن بینایی به دلیل پیری نرمال یا زودرس محافظت میکند.
– همچنین دارای خواص زیر میباشد: ضد افسردگی، ضد انعقاد خون، ضد اسپاسم، ضد باکتری، ضد عفونی کننده، تقویت کننده نیروی جنسی، قابض، ضد نفخ، افزایش قاعدگی، نشاط آور، کاهنده فشار خون، داروی اعصاب، مسکن، اشتها آور، دفع کننده بو و کمک کننده به هضم.
دوزهای بالای این روغن ممکن است باعث سردرد شود. زنان باردار یا سالمند باید از مصرف آن خودداری کنند.
مطالعات انجام شده بر روی روغن مریم گلی نشان دادهاند که مصرف این روغن:
– پس از مصرف دوز واحدی از کولینستراز (Cholinesterase) (که عصارههای مریم گلی یا روغن عصارهای آن را مهار میکند) باعث بهبود حافظه، میزان توجه و عملکرد اجرایی، هوشیاری و مزاج فرد میشود.
– باعث بهبود عملکرد شناختی و عملکرد رفتاری در بیماران مبتلا به آلزایمر میشود.
– عصارههای مریم گلی میتوانند همانند اثر مشابه بدست آمده برای کافئین موجود در چای و قهوه، عملکرد شناختی را ارتقا دهند.
عسل مریم گلی چیست ؟
اگر مریم گلی به منظور استفاده از برگهایش برداشت نشود، زنبورها میتوانند شهد گلهای آن را در اوج فصل شکوفه دهی، یعنی اوایل بهار تا اواخر تابستان، جمعآوری نمایند. عسل مریم گلی تنها از مریم گلی معمولی تولید نمیشود، بلکه از تمام گونههای سرده مریم گلی تولید میشود.
طعم: شیرین و متعادل
عطر و طعم: شیرین، مانند شبدر و دارای طعم ثانویه گل مانند. گاهی اوقات دارای حالتی ترکیبی از طعم میوهای و تند است.
رنگ: کهربایی
میزان رطوبت: کم. این امر باعث ساختار غلیظ آن میشود.
فروکتوز: به مقدار زیاد
گلوکز: به مقدار کم (گاهی اوقات حتی کمتر از ۳۰٪)
تبلور: کُند. این عسل مانند عسلهای دیگری از جمله عسل اقاقیا ، لانگن، توپلو و کُنار (سدر) بدون هیچ گونه پالایش خاص میتواند چندین سال به حالت مایع باقی بماند که دلیل آن، نسبت بالای فروکتوز به گلوکز آن میباشد.
میزان آنتیاکسیدان: پایین. حتی کمتر از ۲۰٪ آنتیاکسیدانهای یافت شده در عسلهای تیرهتر.
خواص عسل مریم گلی برای سلامتی
این عسل برای مدتی طولانی به روشهای مختلفی از پاک کننده صورت گرفته تا درمان طاعون و نیز خشک کردن شیر مادر و کاهش سرفه استفاده شده است.
به بهبود سرماخوردگی کمک میکند
زیرا فرد را قادر میسازد تا خلط را به آسانی از نای و نایچه و حتی از معده و مری خود خارج کند. عسل مریم گلی در فهرست گروه اصلی عسلهایی قرار دارد که در درمان اندامها و مجراهای تنفسی بکار برده میشوند. همچنین در پیشگیری از آنفلوآنزا، آنژین (ورم گلو) یا سرماخوردگی بسیار مفید است.
به رفع تعریق بیش از حد کمک میکند.
با این حال نباید بیش از حد مصرف شود و تعادل در مصرف رعایت گردد. مصرف مقدار زیاد عسل مریم گلی میتواند به بروز عواقب منفی مانند سرگیجه، بیحالی و استفراغ منجر شود. همچنین مصرف آن برای زنان باردار، زنان شیرده و افراد مبتلا به صرع توصیه نمیشود.
در موارد ابتلا به فشار خون پایین کمک میکند.
برای این منظور، مصرف آن بطور خاص در فصل بهار توصیه شده است.
به گوارش کمک میکند
تا حد زیادی دلیل آن وجود پروبیوتیکها (در مدت سه ماه اول پس از برداشت) میباشد. در تمام مطالعات انجام شده، عسل مریم گلی نیز همانند عسلهای ترشک درختی و یونجه، باعث تحریک رشد ۵ بیفیدوباکتریوم دستگاه گوارش انسان شده است. همچنین تحقیقات زیادی بر روی خواص عسل در درمان زخم معده انجام شده است.
زمان بهبود زخمها و بریدگیهای عمیق را کاهش میدهد.
استفاده موضعی از این عسل بر روی زخم های ناشی از اعمال جراحی یا پیوند پوست، به دلیل ماهیت ضد باکتریایی آن، باعث کوچک تر شدن این زخمها در طی چند ساعت میشود. برخی میگویند که دلیل این امر، مقدار کم رطوبت و فعالیت پراکسیدی پایین این نوع عسل است. از این جهت، میتوان آن را با عسل مانوکا مقایسه نمود.
ممکن است سطح گلوکز خون ما را تثبیت نماید.
بر اساس اظهارات برخی زنبور درمانگرها، به نظر میرسد که این نوع عسل علیرغم مقدار فروکتوز بالای آن، به افزایش میزان قند خون منجر نمیشود که این موضوع، این عسل را به بهترین گزینه برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل میکند که به دنبال جایگزین مناسبی برای شکر هستند.
همان طور که گفته شد عسل مریم گلی دارای فواید متعددی برای سلامتی است که عبارت اند از:
- کاهش تعریق
- کمک به گوارش
- دارای اثرات تقویتی و نیروبخش
- درمان دلدرد
- سازگار با کبد
- تصفیه خون
- مفید برای دندانها و لثه
- تحریک اشتها
در صورتی که در خانه خود باغچه دارید، کمی مریم گلی در آن بکارید. این گیاه هم ظاهری زیبا و بویی مطبوع دارد و هم انرژیهای بد را از پیرامون خانه شما دور میکند. بعلاوه، اگر صاحب کندو باشید، این گیاه طعمی عالی به عسل شما خواهد بخشید.
استفاده متفاوت از خواص عسل مریم گلی جهت خودکفایی در ایجاد سلامتی!
– خارش گلو همراه با سوزش: یک قاشق از این ترکیب را به چای ولرم اضافه کنید. این مخلوط قابض و آنتیبیوتیک است.
– تعریق و تولید بزاق را تشدید میکند.
– خلط را رقیق میکند تا از بدن خارج شود (افزودن این عسل به یک دمنوش سرد، باعث خشک شدن اکثر ترشحات بدن از جمله عرق، بزاق و رفع تولید خلط در دهان، گلو، ریهها و کم شدن ترشح شیر میشود).
روش انجام این کار این است که درون یک شیشه بهداشتی تمیز، به اندازه نصف شیشه مریم گلی تازه و به اندازه یک چهارم شیشه مریم گلی خشک بریزید. عسل گل وحشی (معروف به عسل چند گل یا عسل تکگل) یا هر نوع عسل خام دیگری را درون این شیشه بریزید تا شیشه تا دهانه پر شود. درپوش شیشه را ببندید و به مدت ۲ تا ۴ هفته در یک مکان خشک، خنک و تاریک بگذارید تا مواد مریم گلی با عسل ترکیب شوند.
عسل مریمگلی دارای مزایای سلامتی امیدوار کننده است. با توجه به اینکه عسل مریم گلی دارای آنتی اکسیدان بالا می باشد و ممکن است به حمایت از بهداشت دهان، عملکرد مغز کمک کرده و سطح کلسترول را کاهش دهد.
مریمگلی به دیگر مزایای بالقوه سلامت مانند تسکین اسهال، حمایت از سلامت استخوان و مبارزه با پیری پوست کمک می کند.
در بالغین سالم، مریمگلی برای بهبود حافظه در دوزهای پایین نشان داده شده است. دوزهای بالاتر نیز باعث افزایش روحیه و افزایش هوشیاری، آرامش و اضطراب شد.
عسل مریم گلی را چگونه میتوان مصرف کرد؟
عسل مریم گلی را میتوانید درون چای یا قهوه یا سالاد خود بریزید یا به همراه پنیر، درون کلوچهها مصرف نمایید. به خاطر داشته باشید که زنان باردار یا زنان شیرده نمیتوانند این نوع عسل را مصرف نمایند.
اگر بدنبال خرید عسل مریم گلی هستید به فروشگاه آنلاین آهوتا مراجعه کنید.
شما چه تجربه ای درباره خواص عسل مریم گلی دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
پرفروش ترین محصولات
-
خرید عسل آویشن
نمره 4.00 از 5۷۶۴ هزار تومان
-
خرید ژل رویال
نمره 4.69 از 5۱,۰۶۰ هزار تومان–۱,۷۸۰ هزار تومان
-
خرید عسل چهل گیاه
نمره 4.33 از 5۶۸۰ هزار تومان
-
خرید گرده گل
نمره 4.57 از 5۲۸۲ هزار تومان–۶۸۸ هزار تومان
-
خرید عسل کتیرا
نمره 4.30 از 5۶۷۵ هزار تومان
1 دیدگاه در “خواص عسل مریم گلی طبیعی”
سلام
اولین باری که عسل مریم گلی خریدم پس از اولین مصرف سراغ فروشنده رفتم و با عصبانیت گفتم این همه تعریف این عسل را کردی، این چی بود به من دادی با این بوی بد؟ با آرامش شیشه ای بزرگ از قفسه هایش(عطاری بود) در آورد ودرش را باز کرد و گفت : این بو را می داد؟ گفتم بله
گفت این مریم گلی خشک شده است
خنده ی توام با خجلتم را تقدیمش کردم و …