استفاده از زهر زنبور عسل برای درمان آرتروز

مجموعه مطالب منتشر شده «استفاده درمانی از زهر زنبور عسل» در مجموعه آهوتا با بیماری دیگری به نام آرتروز ادامه میابد؛ در این مطلب در مورد اینکه درمان بوسیله نیش زنبور چیست؟ و چرا این شیوه درمانی در برخی کشورها و نه در همه آن‌ها، برای بیماری‌های آرتروز و روماتیسم استفاده می‌شود توضیح خواهیم داد، و خواهیم گفت که چطور درمان آرتروز با زهر زنبور عسل امکان پذیر است.

ویدیو درمان آرتروز با زهر زنبورعسل

[jwp-video n=”1″]

زهر زنبور عسل و تاثیر آن بر آرتروز

آرتروز مسلماً قدیمی‌ترین بیماری انسان است. در دوران باستان، احتمالاً انسان هوشمند (هومو ساپینس) متوجه شده است که پس از نیش خوردن از زنبور، باعث آرام شدن او می‌شود و این امر نیش زنبور را به اولین زنبوردرمانی دریافت شده بوسیله انسان تبدیل می‌کند. پزشک اتریشی، فیلیپ تِرک، پدر زنبوردرمانی نوین، در تحقیق خود با عنوان «گزارش درباره رابطه خاص بین نیش زنبور و روماتیسم» را در سال ۱۸۸۸ منتشر کرد.

– در ایالات متحده، زنبوردرمانی بوسیله زهر زنبور برای اولین بار پس از جنگ جهانی اول توسط بودوگ بک انجام شد که در سال ۱۹۳۵ کتابی درباره استفاده از زهر زنبور در مقابل آرتروز روماتیسمی منتشر کرد. سپس یکی از دانش‌آموزان بک، یعنی چارلز مارز، درمان بوسیله زهر زنبور را در ایالات متحده آمریکا ترویج داد. او بوسیله بسیاری از مردم به عنوان «پادشاه درمان بوسیله زهر زنبور» شناخته می‌شد. وی به مدت بیش از ۶۰ سال زنبوردرمانی انجام می‌داد و نتایج قابل توجهی بدست آورده بود و بیشتر تجربه او درباره درمان آرتروز بود، اما در درمان ام اس (ms) نیز موفقیت کسب کرد.

– در اروپا، اولین داروی تجاری حاصل از زهر زنبور در سال ۱۹۲۸ به بازار عرضه شد. دکتر فیلیپ ترک، خود مبتلا به روماتیسم بود و بیماری خود را بوسیله نیش زنبور مداوا کرد. او فکر کرد که هر چه نوع روماتیسم قوی‌تر باشد، دوز زهر نیز باید بیشتر باشد.

وی سه مرحله برای درمان روماتیسم عنوان کرده است:

۱. در مرحله اول، بیمار از طریق واکنش ضعیف به نیش زنبور، نوعی ایمنی پاتولوژیکی را از خود نشان می‌دهد.

۲. در مرحله دوم، با پیشرفت واکنش دردناک موضعی، به اندازه افراد عادی، نسبت به زهر زنبور حساس می‌شود. در این مرحله، بهبود آغاز می‌شود.

۳. در مرحله سوم، بهبود تکمیل می‌شود. ترک بیماران خود را بوسیله ۱ تا ۵۰ زنبور در هر جلسه، درمان می‌کند. از میان ۶۶۰ بیمار او، ۵۴۴ نفر بطور کامل بهبود یافته‌اند، ۹۹ نفر پیشرفت داشته‌اند و ۱۷ نفر هیچ گونه بهبودی نشان نداده‌اند.

در سال ۱۹۳۵، بودوک بک درمان بوسیله زهر زنبور، اکثراً در برابر آرتروز، را در کتاب خود با عنوان «درمان بوسیله زهر زنبور» شرح داد. دکتر بک یک پزشک متخصص داخلی اهل مجارستان بود که به مدت چندین سال، دارای کسب و کار پررونقی در شهر نیویورک بود. مراجعین او افرادی از تمام اقشار جامعه بودند که مشکلات روماتیسمی مختلفی داشتند. تخصص او درمان آرتروز روماتسیمی بود اما کشف کرد که تقریباً هر مشکل التهابی به درمان بوسیله زهر زنبور واکنش نشان می‌دهد. این کتاب در حال حاضر بسیار کمیاب است و دیگر چاپ نمی‌شود، اما در سال ۱۹۹۷ به کمک هارولد گودمن مجدداً به چاپ رسید و در سایت آمازون با نام «انجیل درمان بوسیله زهر زنبور: زهر زنبور، ماهیت آن و اثر آن بر بیماری‌های آرتروز و روماتیسم» قابل خرید است.

این کتاب حقیقتاً انجیل این حرفه است و آنچه که درباره نحوه عملکرد درمان بوسیله زهر زنبور و چگونگی استفاده درمانی از آن باید بدانید را به شما خواهد آموخت. یک رساله جامع روسی توسط وی.ان. کریلوف با عنوان Pcelni yad (زهر زنبور) در سال ۱۹۹۵ و تحقیقی در سال ۲۰۱۲ توسط محمود عبدالسمیع محمد علی، عضو دپارتمان حفاظت از گیاه دانشکده کشاورزی دانشگاه عین شمس قاهره، با عنوان «مطالعاتی درباره زهر زنبور و کاربردهای پزشکی آن»، اطلاعات بیشتری را درباره کاربردهای پزشکی زهر زنبور گردآوری کرده‌اند.

زنبوردرمانی در ۱۰ سال گذشته پیشرفت زیادی داشته و شیوه جدیدی برای درمان آرتروز ارائه نموده است که در حال حاضر در کره جنوبی بیشتر از کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از زهر زنبور عسل برای درمان آرتروز

بیماری آرتروز

آرتروز چیست؟

دو نوع آرتروز وجود دارند. آرتروز روماتیسمی یا پلی‌آرتروز (RA) و ورم مفاصل و استخوان (OA).

آرتروز روماتیسمی

نوعی اختلال مزمن، سیستمیک و التهابی است که می‌تواند بسیاری از بافت‌ها و اندام‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، اما اساساً به مفاصل حمله می‌کند و به تخریب غضروف مفصلی و سفت‌شدگی مفاصل (انکیلوز) ختم می‌شود. انکیلوز نوعی سفتی در مفاصل به دلیل چسبندگی غیرعادی و سفتی استخوان‌های یک مفصل است که ممکن است در نتیجه آسیب یا بیماری بوجود بیاید. تقریباً ۱ درصد جمعیت جهان به آرتروز روماتیسمی مبتلا هستند که میزان این ابتلا در زنان سه برابر مردان است.

ورم مفاصل و استخوان‌ها

رایج‌ترین شکل آرتروز است که در آن، مفاصل فرسوده می‌شوند. این عارضه به نام آرتروز فرسایشی یا بیماری فرسایشی مفصل یا استئوآرتروز نیز شناخته می‌شود.

علائم: درد مفاصل، حساسیت به لمس، سفتی، قفل‌شدگی و گاهی اوقات خونریزی داخلی.

علل: ضایعه ارثی، رشدی، متابولیک و مکانیکی. زمانی که سطوح استخوان‌ها کمتر بوسیله غضروف محافظت می‌شوند، ممکن است که استخوان بی‌حفاظ مانده و آسیب ببیند. این امر، کاهش حرکت به دلیل درد به دنبال دارد، عضلات آن ناحیه ممکن است تحلیل بروند و رباط‌ها ممکن است شل‌تر شوند.

درد این عارضه اغلب مشابه دندان درد توصیف می‌شود. ورم مفاصل و استخوان‌ها دلیل اصلی ناتوانی مزمن در ایالات متحده بوده و تقریباً ۲۷ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. در استرالیا، ۹/۱ میلیون نفر و در انگلستان حدود ۸ میلیون نفر به آن مبتلا هستند.

[wpipa id=”3155″]

درمان آرتروز با زهر زنبور عسل

طبق اظهارات استفان بوگدانوف که به مدت ۲۶ سال در مرکز تحقیقات بر روی زنبور در سوئیس فعالیت می‌کرد، مکانیزم درمان آرتروز با زهر زنبور عسل توضیح داده شده است:

* زهر زنبور ساخت مواد پیش‌التهابی مانند سیتوکینین، PEG-2، NO، عامل TNF-2 نکروز تومور و آنزیم COX-2 را مسدود می‌کند.

* زهر زنبور از تکثیر سلول‌های سینوویال روماتوئید جلوگیری می‌کند.

همان گونه که از تصاویر اشعه ایکس بیماران مشاهده شده، به نظر می‌رسد که زهر زنبور بر شکل‌گیری روماتیسم تأثیری ندارد، بلکه درد و التهاب را کنترل می‌کند. نرخ موفقیت استفاده از این روش بطور کلی خوب بوده و عموماً بین ۶۰ تا ۹۰ درصد می‌باشد.

درمان آرتروز با زهر زنبور عسل که بر روی موش ها آزمایش شده، به اندازه درمان بوسیله کورتیزول، موثر بوده است. بر اساس تجربه وسیع دکتر لودیانسکی در بیمارستان‌های روسیه و سایر پزشکان عمومی و همچنین تجربه خود وی در درمان آرتروز، استفاده درمانی از زهر زنبور در برابر آرتروز روماتیسمی، بهتر از درمان ورم مفاصل و استخوان‌ها عمل می‌کند.

روش‌های درمانی مختلفی بوسیله زهر زنبور جهت استفاده وجود دارند:

نیش زنبورها (BS)

اپی‌پانکچر (AP) (طب سوزنی زهر زنبور)

تزریق

الکتروفورز و فونوفورز (استفاده به همراه امواج فراصوت)

لی و همکارانش، کاربرد اپی‌پانکچر بر درد عضلانی-استخوانی را بررسی کردند. زهر زنبور در روند درمان چندین بیماری مورد استفاده قرار گرفت: گردن درد، درد قسمت پایین کمر، درد فتق دیسک کمر، درد دیسکی، درد شانه پس از سکته، پیچ‌خوردگی حاد مچ پا، پیچ‌خوردگی مچ دست، آرتروز روماتیسمی و ورم مفاصل و استخوان‌های زانو.

درمان بوسیله اپی‌پانکچر در تمام این بیماری‌ها موثر بود. اپی‌پانکچر درد را موثرتر از طب سوزنی تسکین می‌دهد. درباره اثرات زهر نیش زنبور در نقاط طب سوزنی در مقایسه با سایر نقاط بدن، انجام مطالعات بیشتر ضروری است. امروزه تنها نیش در نقاط طب سوزنی، جهت درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از زهر زنبور عسل برای درمان آرتروز

درمان آرتروز با زهر زنبور عسل

تحقیقات در زمینه درمان آرتروز با زهر زنبور عسل

چندین مطالعه تجربی و آزمایش‌های بالینی درباره اپی‌پانکچر(طب سوزنی) برای آرتروز در پایگاه‌های داده پزشکی پاب‌مد، امبیس و کتابخانه کوچران وجود دارند. مقالات بیش از ۱۷۰۰ دانشمند بر زمینه ترکیب و اثرات متعدد زهر زنبور در حیوانات و انسان‌ها منتشر شده‌اند.

تقریباً تمام تحقیقات اخیر در کره جنوبی انجام شده‌اند و دو نشریه اصلی «نشریه کره‌ای انجمن طب سوزنی و درمان بوسیله سوزاندن موکسا بر روی بدن» و «نشریه طب شرقی کره‌ای» این تحقیقات را به چاپ رسانده‌اند. بسیاری از این تحقیقات برای عموم در دسترس هستند و می‌توانیم آن‌ها را در صفحات علمی بیابیم.

برخی از این تجقیقات عبارتند از:

* در سال ۲۰۰۴، تحقیق «تحریک محل طب سوزنی با زهر زنبور رقیق (اپی‌پانکچر) حساسیت نسبت به درد را در مدل درد نوروپاتیک کاهش می‌دهد: درگیری آدرنوسپتورهای آلفا ۲ ستون فقرات» توسط دی.اچ. روه و همکارانش از دپارتمان فیزیولوژی دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ملی سئول انجام شد. این تحقیق اثرات بالقوه ضدحساسیت به درد و آنتی‌آلودینی اپی‌پانکچر در یک مدل درد نوروپاتیک موش‌ها را بررسی کرد.

نتیجه‌گیری آن‌ها این بود که «مشخص شده است که اثر بهبوددهندگی اپی‌پانکچر بر حساسیت حرارتی نسبت به درد، بوسیله آدرنوسپتورهای آلفا۲ ستون فقرات، و نه گیرنده‌های اوپیوئید، تعدیل می‌شود. این داده‌ها نشان می‌دهند که اپی‌پانکچر ممکن است برای بیماران مبتلا به بیماری دردناک عصب محیطی، بخصوص در افرادی که واکنش ضعیفی به مسکن‌های اوپیوئیدی نشان می‌دهند، درمان جایگزین موثری باشد».

* در سال ۲۰۰۶، وای.اچ. باک و همکارانش از کره جنوبی، «اثر ضدانعقادی و مکانیزم طب سوزنی زهر زنبور (اپی‌پانکچر) بر درد التهابی در مدل موش‌های مبتلا به آرتروز ناشی از کلاژن که بوسیله آدرنوسپتورهای آلفا۲ تعدیل شده‌اند» را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج این تحقیق نشان دادند که اپی‌پانکچر زهر زنبور می‌تواند درد التهابی را در آرتروز ناشی از کلاژن در موش‌ها را تسکین دهد و اثر ضدانعقادی طب سوزنی بوسیله زهر زنبور را می‌توان به واسطه گیرنده آلفا۲ ترشح کننده آدرنالین انجام داد. بر همین اساس درمان آرتروز با زهر زنبور عسل را مورد استفاده قرار می دهند.

* تحقیق «درمان اپی‌پانکچر برای درد پس از سکته در ناحیه مرکزی بدن» که توسط اس.پی. یون و بی.سی سان از مرکز طب شرقی سنت پل سئول انجام شده بود، در سال ۲۰۱۰ منتشر شد که اثربخشی درمان بوسیله اپی‌پانکچر در موارد مبتلا به درد پس از سکته در ناحیه مرکزی بدن را بررسی می‌کرد. نتایج این تحقیق نشان دادند که اپی‌پانکچر روش مداخله‌ای موثر و امنی جهت درمان درد پس از سکته در ناحیه مرکزی بدن بوده است.

[wpipa id=”3153″]

اپی‌پانکچر(طب سوزنی نیش زنبور) به چه صورت انجام می‌شود؟

طب سوزنی به همراه زهر زنبور یا اپی‌پانکچر، نوعی طب سوزنی گیاهی است که نه تنها اشکال دارویی بدست آمده از ترکیبات فعال زیستی بدست آمده از زهر زنبور را بکار می‌گیرد، بلکه از عملکرد حرکتی ناشی از تحریک بوسیله طب سوزنی نیز بهره می‌برد.

درمان آرتروز با زهر زنبور عسل بهتر است یا درمان هورمونی

محققان بسیاری وجود دارند که موفقیت درمان بوسیله زهر زنبور را با فعال‌سازی سیستم هورمونی اصلی، اعم از تیروئید، غده هیپوفیز، هیپوتالاموس و غده فوق کلیوی مرتبط می‌دانند. درمان هورمونی، مثلاً بوسیله کورتیزون و هورمون ACTH، نیز برای درمان درد روماتیسمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما پس از گذشت زمان، درمان هورمونی به بروز عوارض جانبی مانند کاهش فعالیت غدد هورمونی، منجر می‌شود، در حالی که زهر زنبور بطور مداوم باعث ادامه فعالیت این غدد می‌شود. ملیتین بدست آمده از زهر زنبور نیز همانند برخی دیگر از ترکیبات واحد درون زهر، دارای عوارض جانبی سمی است. اما زمانی که کل زهر زنبور مورد استفاده قرار می‌گیرد، به غیر از آلرژی بیماران، هیچ گونه عوارض جانبی دیگری مشاهده نمی‌شود.

استفاده از زهر زنبور عسل برای درمان آرتروز

درمان آرتروز با زهر زنبور عسل

نمونه های درمان آرتروز با زهر زنبورعسل

• ماری مارکز برای درمان درد آرتروز زانوهایش به متخصص زنبور درمانی مراجعه کرد و پس از آنکه در بعضی نقاط تقارن نیش زده شد، چند روزی متورم و قرمز شد و خارش داشت ولی درد آرتروز زانوهایش کم نشده بود. وی متوجه شد برای آنکه درمان به خوبی مؤثر باشد لازم است نیش ها به طور منظم در یک دوره زمانی معین، زده شود.

• درد آرتروز «مارین آندرسون» بدتر شده بود و به دلیل اثرات جانبی نمی توانست داروی آرتروز مصرف کند؛ بنابراین فقط باید آن را تحمل می کرد. برای رهایی از درد به سراغ زنبور درمانی رفت. درمان زهر درمانی او فقط با ۳ نیش زنبور شروع شد. در طی چند هفته، درمان هر ۳ روز یک بار انجام می شد و هر بار یک نیش اضافه می شد. پس از آن راه رفتن برایش آسان تر و درد شانه هایش تا حد زیادی کم شده است و بیشتر اوقات دستها و پاهایش تا حد زیادی درد ندارند و تنفس وی نیز بهتر شده است.

استفاده از اپی‌پانکچر برای درمان آرتروز با زهر زنبور عسل

«شواهد محدودی وجود دارند که تأثیر اپی‌پانکچر در آرتروز را نشان می‌دهند. برای تعریف نقش اپی‌پانکچر بوسیله زهر زنبور برای درمان آرتروز با زهر زنبور عسل، آزمایش‌های بسیار دقیق با جامعه نمونه گسترده و طرح مناسب نیاز است. بعلاوه، مطالعات بر روی دوز و غلظت بهینه اپی‌پانکچر زهر زنبور نیازمند آزمایش‌های بیشتری هستند.»

افراد دیگر مانند هارولد گودمن، پزشکی که از زهر زنبور بر روی بیمارانی که هیچ یک از روش‌های درمانی بر روی آن‌ها پاسخگو نبوده، به مدت ۲۳ سال استفاده کرده است، نظر متفاوتی دارد. همچنین اگرچه تجربیات او، نتایج بزرگی را در بکارگیری اپی‌پانکچر حتی در موارد ابتلا به فلج چندگانه (MS) و سارکوئیدوز را ثابت کرد، در همکاری با انجمن سارکوئیدوز، انجمن MS یا حتی دانشگاه جرج واشنگتن ناموفق بود. وی اظهار می‌کند که این انجمن‌ها از زهر زنبور عسل بطور نادرست استفاده می‌کردند، زیرا تقلبی بوده و تقریباً بصورت مرده ارائه شده بودند که در نهایت هیچ نتیجه‌ای در روند درمان نداشتند.

از نظر او، صنعت داروسازی که در آمریکا تنها از طریق تولید داروهای ضدالتهابی، سالانه میلیون‌ها دلار درآمد کسب می‌کند، از آنجایی که زهر زنبور ماده‌ای طبیعی است که نمی‌توان آن را بصورت انحصاری ثبت نمود، هیچ اهمیتی به آن نمی‌دهد.

اخیراً پس از تلاش‌های بسیار توسط انجمن زنبوردرمانی آمریکا و اعضای آن، موسسات ملی در چندین کشور اروپایی و ایالات متحده، به انجام آزمایشات درمانی بالینی و در مقیاس بزرگ بوسیله زهر زنبور، تاحدودی علاقه نشان داده‌اند. اما بدون توجه به دشواری‌هایی که علم در جهت تولید یک دارو یا درمان جدید با آن‌ها روبروست، در نهایت روش بهره‌برداری از مزیت‌های طبیعت را خواهیم آموخت و بهترین روش‌ها را بوسیله آن‌ها ایجاد خواهیم نمود. طب جایگزین روزبه‌روز در حال بدست آوردن جایگاه مهمی در زندگی ما است.

نظر شما در مورد درمان آرتروز با زهر زنبور عسل چیست؟ نظر خود را در قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید.

healthywithhoney

خرید ژل رویال

دیدگاهی در مورد “استفاده از زهر زنبور عسل برای درمان آرتروز

  1. فاطیما گفت:

    آیا نیش زنبورعسل برای درمان آرتروز زانو موثر است؟؟درمان با نیش زنبورعسل چقد طول میکشه؟

  2. کوروش گفت:

    من درد کمر دارم پارگی دیسک و سورخوردگی مهره ۴و۵ هر زمان کمرم درد گرفت چند تا از زنبور عسل رو رو مهرهام میذاشتم نیش بزنه یک روز در میان بعد از دوهفته دیگه دردی احساس نمیکردم الان آتروز زانو گرفتم میخوام آزمایش کنم بعد نتیجه رو به شما میگم

  3. پیمان گفت:

    آیا زنبور غیر عسل هم میتونه درمانی ایجاد کنه حتما باید زنبور عسل باشه؟

    1. پشتیبان سایت گفت:

      سلام بزرگوار
      تحقیقات انجام شده بر روی زنبور عسل می باشد

  4. فردین گفت:

    سلام
    من درد مفاصل کتف زانو و شصت دست رو با یک نیش زنبور عسل درمان کردم

  5. ناشناس گفت:

    تو شهر قم یک جا می شناسم که این کار رو انحام می ده برادرم دچار پلیپ بینی بود وباید عمل می شد با نیش زنبور خیلی بهتر شده

  6. بهروز گفت:

    معمولا برای رماتیسم مفصلی وکاهش درد چگونه نیش زنبور عسل تجویز می کنید؟

    1. خانزاده (پشتیبان) گفت:

      حوزه تخصص و فعالیت مجموعه آهوتا محصولات زنبور عسل هست .
      مقاله خواص زهرزنبور عسل صرف جهت بالا بردن اطلاعات عمومی در این زمینه بوده است .

  7. وجیهه شیرزادی گفت:

    من خیلی دلم میخواد با نیش زنبور عسل آرتروز را امتحان کنم ولی نمی‌دانم کجا و چطور کاش جاهایی بودن که اینکار را میکردن

    1. حمید گفت:

      دقیقا جایی که بیشترین درد رو دارید نیش رو بزارید

    2. زهرا گفت:

      عین من جایی رو نمیشناسم روماتیسم دارم

  8. قیمت لکسوس ES350 گفت:

    بسیار زیبا

    1. براتی گفت:

      خوشحالیم که مورد رضایت قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟