خواص عسل برای مغز ؛ راز یک تغذیه عالی

چرا عسل در کتاب دکتر فسندن، یعنی «انقلاب جدید عسل» به عنوان معیار با ارزش سوخت مغز معرفی شده است؟ از میان تمام مواد غذایی، از جمله آبمیوه‌ها، چرا عسل به عنوان مطلوب‌ترین غذا قبل از خواب برشمرده می‌شود؟ چرا عسل بهترین غذا برای اندام اصلی بدن ما، یعنی مغز، در طول شب شناخته می‌شود؟ در مجموعه آهوتا مقالات زیادی درباره خواص عسل منتشر شده است در این مقاله هم خواص عسل برای مغز را برای شما منتشر کرده ایم.

ویدیو خواص عسل برای مغز

[jwp-video n=”1″]

عسل فراتر  از یک قند مفید

عسل، یک ماده غذایی فراتر از یک قند مفید، در دوران باستان بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفته است، اما امروزه ارزش واقعی آن به اندازه کافی شناخته نمی‌شود. شاید با بوجود آمدن شیرین کننده‌های بیشتر و ارزان تر که با پیشرفت تکنولوژی در دسترس قرار گرفته‌اند، افراد احساس می‌کنند که جایگزین‌های زیادی برای قند دارند نیازی به مصرف قندهای گران‌تر احساس نمی‌کنند. همان طور که این گونه افراد اصرار می‌کنند، عسل صرف نظر از منبع و حالت آن، تنها یک ماده قندی است.

افرادی وجود دارند که خواص عسل را مشاهده کرده‌اند و بدون تردید پس از خواندن مطالب سایت ما، نظراتی ارائه می‌دهند و به دنبال مدارک و گواهینامه نویسنده و شواهد تجربی در حمایت از ادعاهای ما مبنی بر خواص عسل هستند. تعداد کمی از این افراد متوجه می‌شوند که پیش از اینکه عسل را یک ماده غذایی عاری از کالری و نوعی ماده قندی گران قیمت بدانند و ارزش آن را زیر سوال ببرند و بی‌پایه و مضحک دانستن مطالب ما، شاید بهتر باشد تا حداقل بخشی از صدها مقاله سایت ما را مطالعه نمایند. با این حال بسیار عجیب است که برخی افراد همچنان به دنبال گزارشات علمی درباره عسل به عنوان یک ماده قندی برتر برای اطمینان از خواص عسل  هستند، اما هیچ گاه درباره فواید و مضرات قندهای تصفیه شده و حتی قندهای مصنوعی که روزانه مصرف می‌کنند، هیچ گونه تردیدی ندارند.

اگر برخی انواع مواد شیرین کننده را مصرف می‌کنید، عسل را نیز امتحان کنید و سریعاً از آن صرف نظر نکنید. این مایع طلایی رنگ، خاص‌تر از آن است که تنها به عنوان یک ماده قندی دسته‌بندی شود. عسل نه تنها یک شیرین کننده ممتاز است بلکه خواص عسل برای مغز اثبات شده است و انتخاب هوشمندانه‌ای برای این منظور نیز به شمار می‌رود و فراتر از یک ماده غذایی یا یک ماده قندی ساده است، بطوری که به عنوان دارویی برای بسیاری از بیماری‌ها، بریدگی‌ها، سوختگی‌ها و غیره نیز به شمار می‌رود. برای آن دسته از منتقدانی که اعتقاد دارند که تمام قندهای اشباع شده، از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و عسل در این مورد استثنا نیست و بوسیله واقعیت درمانی عسل در برابر زخم‌ها تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند، مطالعه تحقیقاتی را پیشنهاد می‌کنیم که خواص درمانی سریع‌تر عسل نسبت به شکر قهوه‌ای را اثبات نموده‌اند.

خواص عسل برای مغز ؛ راز یک تغذیه عالی

عسل فراتر از یک قند مفید

کمی وقت صرف کنید و شواهد علمی عملکرد ضدالتهابی و خواص محافظتی آنتی‌اکسیدانی عسل در مقابل بیماری‌های قلبی عروقی، شیمی پزشکی معاصر و تأثیر مصرف روزانه عسل بر درمان زخم معده و تحقیقاتی را مطالعه کنید که نشان می‌دهند که مصرف عسل (در مقایسه با شکر تصفیه شده خوراکی یا HFCS) مستقیماً به شکل‌گیری گلیکوژن کبد و تثبیت میزان قند خون منجر می‌شود و تنش متابولیک را کاهش داده و فرآیندهای سوخت و ساز و دفع چربی را بهبود می‌بخشد و بدین ترتیب با دو مورد از مولفه‌های اصلی سندروم متابولیک، یعنی دیابت نوع ۲ و چاقی، مبارزه می‌کند. امروزه آن دسته از یافته‌های پژوهش‌های تجربی که به مزیت‌های عسل اشاره دارند، هر ساله در حال افزایش هستند و خواص عسل برای مغز یکی از مزیت های مهم عسل است.

مایک مک‌اینس، پزشک، کارشناس تغذیه ورزشی، فیزیولوژیست ورزشی و نویسنده کتاب «رژیم خواب زمستانی» عنوان می‌کند که استرس متابولیک مکرر که ناشی از تولید بیش از حد هورمون‌های استرس در زمان کمبود ذخیره گلیکوژن کبدی کافی در زمان خواب است، به مرور زمان به متابولیسم گلوکز ناقص، مقاومت در برابر انسولین، دیابت و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، فشار خون بالا، چاقی، پوکی استخوان، برخی اشکال سرطان و مشکلات متعدد تخریب عصبی می‌شود. تمام این مشکلات با کاهش استرس اکسیداتیو همراه هستند. بر اساس تحقیق او، «نقش عسل در تأمین خواب احیاگر»، عسل ذخیره گلیکوژن مناسب را در کبد تضمین نموده و نقش قابل توجهی در کاهش استرس اکسیداتیو از طریق آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و سایر مواد فعال زیستی ایفا می‌کند.

[wpipa id=”3594″]

عسل حافظه را افزایش می دهد.

عسل به جلوگیری از آسیب و از دست دادن سلول در مغز کمک کند. مطالعات ۲۰۱۱ که در منوپوز منتشر شده است، مصرف روزانه از عسل ممکن است حافظه زنان پس از یائسگی را تقویت کند که می تواند درمان جایگزین برای از دست دادن حافظه مربوط به هورمون باشد. پس از چهار ماه مصرف ۲۰ گرم عسل در روز توسط این زنان احتمال می رود که حافظه بلندمدت تری نسبت به همتایان خود داشته باشند که قرص هورمون را مصرف کردند.

توانایی عسل برای کمک به جذب کلسیم توسط بدن، به کمک سلامت مغز کمک می کند. مغز به کلسیم نیاز دارد تا فکر و تصمیم گیری را انجام دهد. همانطور که جمعیت ما همچنان بزرگتر و مسن تر می شوند احتمال ابتلا به زوال عقل به دلیل مصرف کم ویتامین ها و مواد معدنی همچنان افزایش پیدا می کند.

بهترین ماده غذایی برای مغز

گلیکوژن مغز منبع اصلی سوخت برای مغز است که فعالیت آن در طول شب، بیشتر از زمان روز می‌باشد. زمانی که فرد به خواب می‌رود، مغز او به کار خود ادامه می‌دهد و گلیکوژن کبد که از غذاهای مصرفی ما تولید شده است را مصرف می‌کند و زمانی که ذخیره گلیکوژن کبد به پایان می‌رسد، مغز گرسنه، استرس متابولیک را تجربه نموده و ترشح هورمون‌های استرس را آغاز می‌کند که در صورت تکرار در طول شب‌های مکرر، می‌تواند بر روی باقی اندام‌های بدن اثر گذاشته و به مشکلات متعددی برای سلامتی مانند فرسودگی غدد فوق کلیوی، افزایش وزن، مقاومت در برابر گلوکز، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، سطوح گلیسمیک بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری تیروئید، نوروپاتی، آلزایمر و… منجر شود.

ظرفیت ذخیره گلیکوژن کبد در حدود ۷۵ گرم است. در حین خواب، کبد در هر ساعت حدود ۵/۶ گرم از این گلیکوژن را آزاد می‌کند تا به مغز برسد و ۵/۳ گرم از آن، به کلیه‌ها و سلول‌های قرمز خون می‌رسد که در مجموع حدود ۱۰ گرم سوخت گلیکوژن کبد در هر ساعت می‌شود. مغز ما به این سوخت وابسته است تا ۶ تا ۸ ساعت در طول شب و گرسنگی زمان خواب ما دوام بیاورد.

خواص عسل برای مغز ؛ راز یک تغذیه عالی

خواص عسل برای مغز

خواص عسل برای مغز

کبد از فروکتوز و گلوکز به نسبت مساوی، گلیکوژن تولید می‌کند و به دلیل این که عسل دارای فروکتوز و گلوکز به نسبت ۱:۱ است، قادر است تا در کبد، مقدار بیشتر گلیکوژن به ازای هر گرم نسبت به مواد غذایی دیگر تولید نماید. کبد بلافاصله عسل را به ذخیره گلیکوژن تبدیل می‌کند. در صورتی که عسل تنها گلوکز داشت، بدون مداخله کبد مستقیماً وارد جریان خون می‌شد و قند خون را افزایش داده، باعث آزاد شدن بیش از حد انسولین می‌گشت که موجب ورود گلوکز بیشتر به درون عضلات و سلول‌های چربی شده و بصورت چربی ذخیره می‌شد.

بر اساس اظهارات دکتر فسندن، مصرف یک یا دو قاشق غذاخوری عسل بلافاصله قبل از خواب، مطلوب‌ترین روش برای سوخت‌رسانی به مغز در حین خواب و حذف استرس متابولیک است؛ که از جمله خواص عسل برای مغز به حساب می آید. یک قاشق غذاخوری (۲۱ گرم) عسل حاوی حدود ۵/۷ گرم گلوکز و ۶/۸ گرم فروکتوز است که منجر به تولید حدود ۱۷ گرم گلیکوژن کبد می‌شود. بنابراین دو قاشق غذاخوری عسل، حدود ۳۴ گرم گلیکوژن تولید خواهد نمود. با توجه به اینکه ذخیره گلیکوژن کبد بر اساس جنسیت، وزن بدن، سن، سلامتی و غیره متغیر است، باید مقدار مناسب عسل برای بدن خود را مشخص نماییم.

زمانی که برای خواب وارد رختخواب خود می‌شویم، گلیکوژن کبد ما ممکن است از زمان ناهار، از میزان ۷۵ گرم مورد نیاز برای مغز در زمان ۷ تا ۸ ساعت خواب شب، افت کرده باشد، اما این مسئله را به راحتی می‌توان حل نمود. ذخیره مجدد ۱۷ تا ۳۵ گرم گلیکوژن از طریق مصرف ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عسل می‌تواند گلیکوژن مورد نیاز برای تغذیه مغز در زمان خواب شب را تأمین نماید.

[wpipa id=”2991″]

عسل بهترین مواد مغذی موجود در شهد شکوفه گیاهان را (بدون فیبر) برای بدن تأمین می‌کند که بوسیله زنبورهای عسل به ترکیب متراکم فروکتوز و گلوکز با نسبت مساوی تبدیل شده است. عسل با این ترکیب عالی فروکتوز و گلوکز، برخلاف شیره‌های قندی موجود در نوشیدنی‌ها که فروکتوز بالایی دارند و همچنین قند تصفیه شده موجود در شیرینی‌های خامه‌ای و میان‌وعده‌های قندی، به سرعت بصورت غذا و انرژی در درون بدن جذب می‌شود. در حالی که هر سلول درون بدن قادر به سوخت و ساز گلوکز است، کبد اندام اصلی برای سوخت و ساز فروکتوز می‌باشد. همانطور که توسط دکتر ویلیام جی. ولان، یک زیست‌شیمیدان در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی اشاره شده است، زمانی که فروکتوز به کبد می‌رسد، «کبد بطور دیوانه‌وار تمام فعالیت‌های دیگر خود را متوقف کرده و به متابولیزه کردن فروکتوز می‌پردازد». مطالعات اثبات نموده‌اند که مصرف شربت‌های دارای فروکتوز بالا می‌تواند باعث ایجاد چالش‌هایی برای کبد شده و اثرات شدیدی بر میزان قند و انسولین خون بگذارد. این موضوع با گذشت زمان ممکن است به مقاومت بدن در برابر انسولین، چاقی و افزایش سطح کلسترول LDL و تری‌گلیسریدهای خون شود.

اگر هنوز هم درباره این موضوع تردید دارید، آن را امتحان کنید و مشاهده نمایید که عسل چگونه قادر است تا خواب عمیق و آرام شما را تقویت نموده و ایجاد متابولیسم سالم در بدن شما را ارتقا دهد، بطوری که با ادامه فعالیت کبد، مواد سمی ذخیره شده درون سلول‌های چربی شما درهم می‌شکنند.

نظر شما در مورد خواص عسل برای مغز چیست؟ نظر خود را در قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید.

benefits of honey

خرید عسل

2 دیدگاه در “خواص عسل برای مغز ؛ راز یک تغذیه عالی

  1. rozhan گفت:

    ممنون
    مصرف عسل و گردو هم یه معجون فوق العاده برای تقویت حافظه است.

    1. براتی گفت:

      ممنون بابت پیشنهادتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *