چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

بر اساس باور چینی‌ها، پادشاه چینی به نام کسان نونگ در سال ۲۷۳۷ پیش از میلاد، نوشیدنی چای را در حالی کشف کرد که در حال نوشیدن یک لیوان آب داغ بود. باد برگ درختی که پادشاه در زیر آن نشسته بود را به درون لیوان پادشاه انداخت. او متوجه شد که این معجون نسبت به آب جوش معمولی بسیار بهتر است و از آن پس، دستور کشت چای را داد. و امروزه چای در کشور های مختلف ازجمله ایران به عنوان نوشیدنی اصلی مردم وجود دارد. ما در این مقاله از آهوتا می خواهیم سازگاری فوق العاده چای و عسل را بررسی کنیم.

ویدئو خواص و مضرات چای و عسل

[jwp-video n=”1″]

فرهنگ چای در سراسر جهان

امروزه این نوشیدنی دارای صدها گونه در سرده‌های مختلف است و یک رفع کننده معروف تشنگی و پس از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی در جهان است. چینی‌ها و ژاپنی‌ها عادت دارند که این نوشیدنی را بعدازظهر بنوشند و انگلیسی‌ها روزانه چندین فنجان از این نوشیدنی را می‌نوشند. نوشیدن چای یکی از مشغولیات ملی در هندوستان است، کشوری که بزرگ ترین میزان تولید چای در آن قرار دارد. برگ‌های چای هر چه بیشتر فرآوری شوند، رنگ آن چای تیره‌تر می‌شود. چای سبز، چایی که حداقل فرآوری بر روی آن انجام شده، تنها به سرعت دم داده می‌شود.

چای‌های سیاه و قرمز تا حدودی خشک می‌شوند، سپس خرد شده و تخمیر می‌شوند. گیاه چای سبز مورد علاقه خاص مردم شرق دور است و چای‌های نیمه تخمیر شده بخصوص چای اولُنگ (oolong) (اژدهای سیاه) مورد علاقه مردم جنوب چین و تایوان قرار دارند. در اروپا، چای‌های سیاه به مقدار نسبتاً بیشتری مورد مصرف قرار می‌گیرند. طعم قوی، غنی و تند این چای که هم باعث تقویت جسم و هم ذهن می‌شود، این چای را به جایگزین مناسبی برای قهوه تبدیل می‌کند. بعلاوه، یک فنجان چای، در مقایسه با ۸۵ میلی گرم کافئین یافت شده در یک فنجان قهوه تازه دم، بطور میانگین حاوی ۴۰ میلی گرم از این ماده است.

چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

عسل و چای

فواید مصرف چای

چای، فراتر از طعم لذت بخش آن، ماده غذایی سالمی است که دارای فواید زیادی برای سلامتی است. این ماده غذایی حاوی پلی‌فنول‌های ضدسرطان، روغن‌های عصاره‌ای، برخی ویتامین‌ها (E و برخی از ویتامین‌های گروه B) و مواد معدنی، از جمله درصد بالایی از روی است که برای زنان باردار حائز اهمیت است.

چای در بسیاری از کشورها تقریباً با تمام وعده‌های غذایی همراه بوده و به عنوان یک نوشیدنی مکمل سالم شناخته می‌شود و در طی چندین سال اخیر، با علاقه‌مندی بیشتر افراد به نوشیدن چای و آشنایی آن‌ها با انواع مختلف چای و پذیرش این واقعیت که نوشیدن روزمره چای، در محافظت از بدن در مقابل بیماری‌ها مفید است، چای‌های خانگی از لحاظ مصرف توسط این گونه مصرف کنندگان دارای این طرز فکر، جهش زیادی داشته است. از این گذشته، مطالعات علمی که نشان می‌دهند که مزیت‌های پزشکی چای می‌توانند سلامت فرد را بهبود ببخشد، موجب ایجاد نوع جدیدی از علاقه به مصرف چای به عنوان نوشیدنی جایگزین شده‌اند.

۱. آنتی‌اکسیدان‌ها-فلاوونوئیدهایی که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند

مزیت‌های چای‌های سیاه و سبز برای سلامت قلب و پیشگیری از سرطان، بخوبی شناخته شده هستند. دانشمندان به گروه طبیعی از آنتی‌اکسیدان‌ها به نام فلاوونوئیدها اشاره می‌کنند که در بسیاری از مواد غذایی استخراج شده از گیاهان، از جمله چای، یافت می‌شوند. چای سفید تولید شده از جوانه کوچک و نورس گیاه، که عملاً تحت هیچ گونه فرآیند پردازش قرار نمی‌گیرد، در حال حاضر بسیار معروف است، زیرا مردم از طریق رسانه‌ها دریافته‌اند که دارای بالاترین میزان آنتی‌اکسیدان نسبت به انواع دیگر چای است.

۲. ضدپیری، ضدسرطان

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای به حذف مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کنند که محصولات جانبی آلاینده‌ها هستند که برای بدن و روند فرآیند پیری طبیعی مضر هستند. رادیکال‌های آزاد در سلول‌های بدن بسیار ناپایدار بوده و به ایجاد واکنش منفی با سایر مولکول‌های مهم مانند DNA تمایل دارند، که به اختلال عملکرد و آسیب در سطح سلولی منجر می‌شود. تخریب این رادیکال‌های آزاد، راه را برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله سرطان، هموار می‌کند.

۳. فواید آن برای دندان

همچنین باور بر این است که آنتی‌اکسیدان‌ها دارای اثرات مثبت بر سلامت دندان هستند. مطالعات نشان داده‌اند که شستشوی دهان با چای سیاه یا سبز می‌تواند از پوسیدگی دندان یا بیماری‌های لثه جلوگیری کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سیاه، از رشد باکتری‌هایی که پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهند جلوگیری نموده و عملکرد این باکتری‌ها در اتصال به سطح دندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۴. استخوان‌های قوی

تحقیقات نشان می‌دهند که چای می‌تواند تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش دهد و نوشیدن منظم چای به مدت چندین سال، می‌تواند به ایجاد استخوان‌های قوی‌تر منجر شود. همچنین مشخص شده است که احتمال ابتلای زنان مسن‌تر که چای می‌نوشند به آرتروز روماتیسمی، کمتر از زنانی است که چای نمی‌نوشند.

۵. تنظیم فشار خون

افرادی که چای می‌نوشند، ممکن است متعجب شوند که چای برای تنظیم فشار خون نیز فایده دارد. بر اساس برخی مطالعات، نوشیدن روزانه نصف فنجان چای سبز یا چای اولُنگ می‌تواند ریسک ابتلای فرد به فشار خون بالا را کاهش دهد.

چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

عسل و چای

چرا بهتر است از عسل برای شرین کردن چای استفاده کنید؟

در حال حاضر در مورد عسل صحبت می کنیم، همراه با یک شیرین کننده طبیعی که به طعم کلی چای اضافه می شود، همچنین دارای مزایایی است که بسیاری از مردم از آن آگاه نیستند. بر خلاف شیرین کننده های دیگر که کالری سنگین دارند و باعث افزایش وزن می شوند، عسل در کاهش وزن کمک می کند. عسل متابولیسم بدن را افزایش می دهد که باعث می شود شما حتی بیشتر از حد معمول، حتی در هنگام خواب، چربی بیشتری بسوزانید. نه تنها این، ایمنی بدن شما را به سطح بالایی افزایش می دهد و انرژی کلی را برای شما فراهم می کند. محتوای گلوکز عسل به راحتی در بدن جذب می شود و به تنظیم میزان کل قند کمک می کند.

بنابراین، می توان گفت مطمئن باشید که داشتن چای عسل به طور مرتب می تواند به شما در مبارزه با بیماری های مشترک کمک کند.

خوردن عسل و چای صبح در معده خالی می تواند بسیار مفید باشد. این کار به عنوان یک عامل سم زدایی عالی عمل می کند. علاوه بر پاکسازی بدن شما، می تواند خلق و خوی شما را بهتر کند. (برای افزایش مزیت های این نوشیدنی خوشمزه بهتر است به آن لیموی تازه هم اضافه کنید).

خواص چای و عسل

بسیاری از افراد، به دلیل مزیت‌های عسل برای سلامتی، از آن به عنوان جایگزین شکر خوراکی برای شیرین کردن چای استفاده می‌کنند. عسل که منبع خوبی برای کربوهیدرات‌ها است، بدون هیچ گونه ماده افزودنی یا نگه دارنده، مواد غذایی را شیرین می‌کند. عسل خالص به دلیل ترکیب خود دارای اثر کمتری بر سطح گلوکز و انسولین خون است. صدها نوع عسل وجود دارند که می‌توان با این ترکیبات چای یا دمنوش مخلوط نمود و حالت‌های شخصی و سلیقه چشایی را به دلخواه تغییر داد. تأثیر نشاط‌آور این ترکیبات متعدد بر تجربه حس چشایی، غیرقابل تصور هستند و میزان فواید این ترکیبات برای سلامتی، نیازی به اشاره ندارند.

[wpipa id=”2991″]

ترکیبات مختلف عسل و چای

برای آزمایش ترکیبات مختلف عسل و چای، نیاز نیست که فرد خبره‌ای باشیم زیرا این کار بسیار جالب و آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مصرف آن را هر روز به همراه صبحانه، عصرانه یا جشن‌های خانوادگی انجام دهید.

برای مثال، عسل آووکادو را می‌توان با چای Earl Grey و عسل شبدر را با دمنوش لیمو یا نعناع، عسل توپلو را با چای یاسمن، و عسل اکالیپتوس را با چای Irish Breakfast ترکیب نمود. طعم چشمگیر عسل زغال اخته باعث خوش‌طعم‌تر شدن چای‌های دارای طبع معتدل مانند Earl Grey یا English Breakfast می‌شود. عسل شکوفه نارنج، یکی از متنوع‌ترین انواع عسل، بعد جدیدی را به طعم اکثر چای‌ها می‌افزاید. برخی تصور می‌کنند که این عسل به همراه چای‌های سیاه مانند چای سیلان یا چای دارجلینگ بهترین نتیجه را خواهد داشت. چای‌های دارای طعم‌های قوی مجزا مانند چای یاسمن یا چای دارچین سیب، با عسل یونجه که دارای طعم معتدلی است، نتیجه مطلوبی دارند. عسل مریم گلی، عسل دیگری با طعم معتدل، مکمل خوبی برای چای‌های مختلف مانند دمنوش ادویه پرتقال، دمنوش لیمو یا دمنوش نعناع است که دارای طعمی قوی هستند.

چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

عسل و چای

چای و عسل، نوشیدنی سالم

بنابراین، جهت برخورداری از مزیت‌های این ترکیب، می‌توانید مصرف ۱ یا ۲ فنجان چای را به عنوان بخش سالم رژیم غذایی روزانه خود در نظر بگیرید. حالت‌های طعم بی نهایت هستند و شاید تنها بوسیله ذهنیت خود افراد محدود شده باشد، بخصوص اینکه امروزه که انواع عسل‌ های زیادی وجود دارند که با انواع مختلف طعم‌های متنوع و کم‌نظیر قابل خریداری هستند.

مضرات مصرف چای و عسل

هیچ گاه عسل را به چای داغ اضافه نکنید؛ زیرا این کار باعث از بین رفتن بسیاری از آنزیم های عسل می گردد و در دراز مدت امکان دارد باعث ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش شود. توصیه میکنیم اگر می خواهید عسل را با چای مصرف کنید بگذارید کمی سرد شود و سپس عسل را به آن اضافه کنید.

نظر شما درباره مصرف عسل و چای و خواص آن چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

benefits of honey

خرید عسل

دیدگاهی در مورد “چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

  1. علی گفت:

    درود … چندین ساله که عسل را جایگزین شکر کردم و صبها چند فنجان چای و عسل میخورم … عسل ایمنی بدن را بالا میبره و چندین ساله که به این سادگیها سرما نخوردم و بیماری دیگری هم نگرفتم … بسیار خوبه به همه توصیه میکنم..

  2. حميدرضا گفت:

    سلام لطفا توضیح بدیدکه اصلا چطور باید عسل اصلی رااز عسل تغلبی بشناسیم،

  3. حميدرضا گفت:

    سلام لطفا درباره موم عسل و فایدها ویا ضررهای ان هم بنویسید تادرباره عسل وموم عسل هم اطلاعات داشته باشیم

    1. پشتیبان سایت گفت:

      سلام
      لطفا مقاله زیر را مطالعه کنید.
      https://ahoota.com/the-benefits-of-honey-wax/

  4. اکبر گفت:

    من عسل مریزم داخل چایی چرا رنگ ان تیره میشود

  5. ساناز گفت:

    ولی بعضی سایتا نوشتن که ریختن عسل داخل چای باعث میشه خواصش از بین بره

    1. پشتیبان سایت گفت:

      سلام
      بله مداومت در مصرف چای داغ و عسل خطرناک است. در این باره در مقاله حرارت دادن عسل کامل توضیح داده ایم.

  6. محمد علی رادمنش گفت:

    مضرات عسل و چای داغ توضیح بیشتری داده شود.

    1. خانزاده (پشتیبان) گفت:

      چشم حتما

  7. وفامند گفت:

    سلام من۶۵سال دارم حدودا ۱۵ سال است بطور مرتب صبح و عصر حتی در غذا های مختلف از عسل طبیعی استفاده می کنم مصرف سالیانه من حدودا ۳۰کیلو است واقعا یادم نمی آید توی این بیست سالمی شده باشم حتی در سخت ترین شرایط همه گیری ویروسی در مکه و مدینه درسال ۹۷ براحتی وسلامتی ازآن بحران خارج شدم من همه این شادابی خود را مدیون عسل طبیعی خام می دانم

    1. مهناز گفت:

      خوش به حالت ما گیرمون نمیاد عسل خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟